Junts reclama recursos al Congrés per a la reindustrialització del Baix Ebre

Irene Negre critica la manca d’inversions i de compromís del governs espanyols amb infraestructures cabdals per a la comarca

Irene Negre, número 2 al Congrés dels Diputats.
Irene Negre, número 2 al Congrés dels Diputats. | Cedida
Redacció
03 de juliol del 2023
Actualitzat a les 20:50h
La número dos de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Irene Negre, ha anunciat que el partit reclamarà recursos a Madrid perquè “és l’hora d’una reindustrialització real i efectiva del Baix Ebre per evitar que hi haja empreses que marxen o tanquen, però sobretot per captar noves inversions”. Per això, ha defensat "la necessitat d’articular un teixit productiu competitiu i innovador, amb una clara aposta per la indústria del coneixement que genere llocs de treball de qualitat a la comarca", segons exposa en un comunicat.

En este sentit, Negre ha subratllat que “els plans de reindustrialització de l’Estat espanyol no poden passar de llarg del Baix Ebre”. A parer seu, “cal complementar dos sectors econòmics potents, com el turisme i el comerç, amb una indústria forta, que permeta tenir una economia diversificada de debò”, ha detallat durant una atenció als mitjans de comunicació al polígon industrial de l’Aldea.

Així mateix, la número dos de la llista de Junts ha denunciat la manca d’inversions i de compromís dels governs espanyols en infraestructures cabdals per a la comarca, com el nou pont a Tortosa per connectar la zona nord o el ramal ferroviari i una estació intermodal de mercaderies al polígon Catalunya Sud que haurà d’enllaçar amb el Corredor Mediterrani. A més, ha reiterat que l’Estat ha de fer que el tercer carril de
l’AP-7
siga una realitat al més aviat possible i que aposte per l’estació de tren de l’Aldea, amb l’aturada de l’Euromed, la millora de la R16 de Rodalies o l’ampliació a dos vies.

Suport al turisme i al comerç

Negre també ha afirmat que Junts treballarà a Madrid perquè el sector turístic reba una línia d’ajuts específica per avançar en la desestacionalització. “El Baix Ebre té atractius d’una enorme qualitat: patrimonials, culturals, paisatgístics o gastronòmics per articular una oferta turística més enllà de l’estiu. I, des de fa anys, es fan passos ferms en esta direcció, però el sector necessita el suport de les administracions”, ha explicat.

En consonància, s’ha compromès a tirar endavant iniciatives legislatives al Congrés dels Diputats per defensar i impulsar el comerç. “Els establiments de proximitat són l’ànima dels municipis. Omplen de vida els pobles i les ciutats. Si els deixem perdre, perdrem part de la nostra identitat”, ha sentenciat la número dos de Junts a les eleccions del 23 de juliol.