Junts dona la presidència del Consell Comarcal del Montsià al PSC malgrat disposar d'un conseller més

Els juntaires, que van trencar un preacord amb ERC, es queden amb les vicepresidències primera i tercera

Imatge de la façana de l'edifici del Consell Comarcal del Montsià, a Amposta.
Imatge de la façana de l'edifici del Consell Comarcal del Montsià, a Amposta. | S.B.
Redacció
28 de juny del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:20h

Junts i PSC han signat finalment el pacte per governar el Consell Comarcal del Montsià. L'acord preveu que el PSC, amb sis consellers, ostente la presidència i la vicepresidència segona, mentre que els juntaires, malgrat disposar de set consellers, un més que els socialistes, es quedaran només amb les vicepresidències primera i tercera. Segons el comunicat fet públic pel PSC, els dos partits es comprometen a "recuperar i revitalitzar" l'organisme, definint un "full de ruta clar per recuperar la confiança dels ajuntaments i que en surta beneficiada tota la ciutadania montsianenca". El pacte arriba després que Junts trenqués fa tres setmanes el precord que havia tancat per governar l'organisme amb ERC.

El comunicat remarca que l'acord dota l'organisme d'un "govern fort, per poder exercir el lideratge que permeta el reforçament de tots els pobles de la comarca del Montsià, establint com a prioritats el creixement de la institució i l'equilibri territorial".

Segons precisen, s'establiran a l'ens dos departaments que estaran "coordinats per les vicepresidències segona i tercera". A la vegada, estos departaments es dividiran en tres àrees cadascun, "que han de permetre posar els recursos dels quals disposa el Consell Comarcal al servei dels ajuntaments i dels monstsianencs".