Junts acusa el Govern espanyol d’abandonar el sector pesquer de l'Ebre i Tarragona i exigirà un pla de xoc immediat

Josep Maria Cruset i Irene Negre es reunixen amb les confraries de la Ràpita, Cambrils i Tarragona

Reunió a la confraria de pescadors de la Ràpita.
Reunió a la confraria de pescadors de la Ràpita. | Cedida
Redacció
22 de juny del 2023
Actualitzat a les 20:51h
El cap de llista de Junts de Tarragona i l'Ebre al Congrés dels Diputats, Josep Maria Cruset, i la número dos de la candidatura, Irene Negre, han mantingut reunions de treball amb les confraries de pescadors de Tarragona, Cambrils i La Ràpita per escoltar les seues demandes en un moment que titllen "d’extrema gravetat del sector" i, sobretot, "per aportar solucions", segons exposen en un comunicat. En la trobada amb els pescadors de La Ràpita també hi ha pres part el candidat suplent al Senat, Joan Baptista Forcadell.

En este sentit, Cruset ha denunciat que “el Govern espanyol ha abandonat el sector pesquer del nostre litoral. La seua inacció precaritza el present i posa en risc el futur del sector. Tenim un estat que en este àmbit, com en la resta, ens va a la contra”. Així mateix, ha lamentat que el Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació "no només desatén les problemàtiques dels pescadors tarragonins i ebrencs, sinó que ni tan sols obre els canals de diàleg necessaris amb les confraries".

Per això, el cap de llista de Junts per Catalunya ha anunciat que “exigirem al Govern espanyol un pla de xoc immediat, amb la dotació pressupostària pertinent, i que s’execute durant els sis primers mesos de la nova legislatura” perquè la sobreregulació i l’excés de burocratització posa en risc el sector i, fins i tot, algunes arts de pesca tradicional podrien estar abocades a desaparèixer en poc temps.

Cruset i Negre consideren que les mesures urgents també hauran d’aportar solucions per a l’increment del preu del carburant o per a la falta de compensacions econòmiques de l’Estat a les confraries respecte les despeses estructurals i fixes durant els mesos d’aturada obligada per a la veda biològica.

En qüestions més concretes, com en el cas de la tonyina, Cruset s’ha compromès a traslladar al Congrés dels Diputats la necessitat de revisar la limitació de pesca, "ja que actualment hi ha sobrepoblació i esta reduïx dràsticament el nombre d’exemplars d’altres espècies.

En paral·lel, el cap de llista també ha insistit durant les reunions amb les confraries que “reclamarem la transferència de les competències de política pesquera i d’inspecció per a la Generalitat de Catalunya”.