Paula Frígola, Pol Pellicer i Francesc Solé, guardonats amb el Premi Terra Alta de Treballs de Recerca

L’acte d’entrega dels premis s’ha celebrat a la seu del Consell Comarcal

Alumnnes guardonats en la segona edició del Premi Comarcal de la Terra Alta de Treballs de Recerca
Alumnnes guardonats en la segona edició del Premi Comarcal de la Terra Alta de Treballs de Recerca | Consell Comarcal de la Terra Alta
Aguaita.cat
19 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:27h
El ConsellComarcaldelaTerraAlta, amb la col·laboració del Servei Educatiu de la Terra Alta, l’Institut Terra Alta i l’AMPA del mateix centre educatiu, ha atorgat els premis de la segonaedició del PremiComarcaldelaTerraAlta de TreballsdeRecerca adreçat a alumnes de segondebatxillerat.

En esta edició, l’alumna PaulaFrígolaSánchez s’ha emportat el PremiJoanGrijalboSerres, en la categoriad’HumanitatsiCiènciesSocials, pel seu treball sobre els atemptats del 17-A.

El jurat ha considerat que este treball mereix el premi per la capacitat de recerca i la investigació realitzada, l’estructura del treball, la competència lingüística demostrada i la redacció dels fets, així com l’ús adequat del recursos multimèdia, el rigor i el tractament en el desenvolupament del tema.

Per la seua banda, el PremiDoctorFerraniClua, en la categoria de CiènciesTecnologia, ha distingit exaequo els treballsEsglésiadeCaseres, de PolPellicerMartin, i Unpaarrelatalterritori, de FrancescSoléClua.

El jurat n’ha destacat l’originalitat en el plantejament del tema, la capacitat de resolució de problemes, l’explicació del procés d’investigació i la contribució a la millora del coneixement de la història de la Terra Alta en el primer cas, així com la possible creació d’un producte exclusiu de la Terra Alta en el segon treball.

El premi per als guanyadors és de 200€. Tots els participants han rebut un diplomaacreditatiu i una entrada per al PobleVell de Corberad’Ebre i per a totselsespaisdelCOMEBE.

L’acted’entrega dels premis s’ha celebrat a la seu del ConsellComarcal. Els alumnes han fet l’exposició oral del respectius treballs i, mentre el jurat s’ha retirat per deliberar la puntuació final, el públic ha gaudit de l’actuació de Carla Meix i Ian Abella, alumnes de secundària de l’Institut Terra Alta, que han interpretat cançons de Queen i Coldplay.