La CUP marca les línies roges del pacte a Tortosa: habitatge i remunicipalització de serveis

Els cupaires acusen Junts de tenir un "tarannà autoritari i caciquil" que menysprea qui no els ha votat

Sergi Arnau i Selene Alberich de la CUP Tortosa
Sergi Arnau i Selene Alberich de la CUP Tortosa | Anna Ferràs
Aguaita.cat
16 de juny del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:26h

La CUP ha presentat els siseixosprogramàtics que hauran de complir les polítiques i accions del nougovernmunicipal de Tortosa perquè tinguen el seu imprescindible suport.

El pacte d'investidura i estabilitat marca com a "objectius de mínim les polítiques per la cohesiósocial, la municipalització de tots els serveisprivatitzats, l'inici d'un procés de descarbonització del municipi, la fi dels "desequilibris entre barris de la ciutat", les polítiquesd'habitatge, i incorporar el feminisme i l'antirracisme com a eixos transversals en totes les polítiques i accions que es faça des de l'Ajuntament. Els cupaires lamenten que Junts menyspreïn qui no els ha votat i apunten que demostrem "el seu tarannà caciquil autoritari".

La CUP ha insistit que el nougovernmunicipal de Tortosa és el fruit "l'expressió a les urnes" i que els seus partits sumen5.851vots, 428votsmés que els que ha aconseguit la formació encapçalada per MeritxellRoigé. "Les tortosines que ens han donat suport a les urnes i legitimen precisament aquest pacte i la conformació d'un nou govern", ha defensat la cupaire Selene Alberich.

 
La formació ha defensat que el pacte d'estabilitat firmat amb la coalició dels progressistes, socialistes i republicans no és "un xec en blanc" i que des de l'oposició vetllaran pel compliment dels eixos programàtics que han signat i que s'han d'anar concretant en accions. Els cupaires no estan participant en les negociacions del nou govern municipal ni el repartiment de regidories, però n'hauran de donar el vistiplau.

Pacterevisióconstant
 
De fet, una comissiódeseguiment vetllarà "periòdicament" perquè no es traspassen les línies roges, o més aviat, que es complisquen els requisits establerts. L'acord, defensen, "no és un canvi de cadires" sinó que ha de "comportar un gir cap a l'esquerra de totes les polítiques i accions" del consistori. "Entenem que l'incompliment d'algun d'aquests objectius podriasuposartrencarl'acord", han advertit.

La CUP de Tortosa demana al nou govern que no "decebi a la ciutadania tortosina" i que aprofite "l'oportunitat de generar un procés de transformació del model de ciutat", amb les persones al centre i trencant "setze anys de polítiques caciquils i de dretes". "Si no passa, i s'aposta per un model continuista, no solament la CUP no hi serem, sinó que preveiem que d'aquí a quatre anys no hi hagi possibilitat de renovar un pacte d'esquerres", han remarcat Alberich.