Junts i PSC pacten el govern municipal de l’Ametlla de Mar

Este pacte entre Junts i el PSC posa fi a vuit anys d’alcaldia del republicà Jordi Gaseni i del pacte d’ERC i Entesa per la Cala al govern municipal.

Eva del Amo i Xavier de la Fuente signant l'acord de governança municipal a l'Ametlla de Mar entre Junts I PSC
Eva del Amo i Xavier de la Fuente signant l'acord de governança municipal a l'Ametlla de Mar entre Junts I PSC | Cedida
Aguaita.cat
15 de juny del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:26h

Finalment, s'ha arribat a un acord per governar l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar durant la propera legislatura. Junts per l'Ametlla i el Partit dels Socialistes de Catalunya, aposten per un canvi d’alcaldia al consistori.

Junts i PSC encapçalades per Eva del Amo i Xavier de la Fuente impediran que Jordi Gaseni, que encapçala la llista d'ERC, la llista amb més vots a les eleccions del passat 28 de maig, torne a ser alcalde del municipi. Finalment hi haurà canvi, una opció que tant  Junts com el PSC van defensar durant la campanya electoral.

El document signat este matí de dijous argumenta la necessitat d’un canvi en la gestió política municipal que prioritze la qualitat dels serveis, la planificació estratègica de l’Ametlla de Mar, la cohesió territorial dels diferents nuclis poblacionals. També marca com a fites del nou consistori l’assoliment de la capitalitat turística de les Terres de l'Ebre i la implantació de sectors industrials alternatius, la modernització de l’Administració i l’atenció ciutadana, i la reducció del deute públic.

 
L’acord contempla que Junts per l’Ametlla de Mar assolirà l’alcaldia durant els 34 primers mesos i el PSC durant els últims catorze mesos de legislatura.
 
A més, concreta que el PSC gestionarà les regidories d’Urbanisme, Planificació estratègica, Pesca, Governació, Educació, Cultura, Mitjans informatius, mobilitat i infraestructures. Per la seua part, Junts x l’Ametlla de Mar gestionarà totes les altres regidories existents.
 
Este pacte entre Junts i el PSC posa fi a vuit anys d’alcaldia del republicà Jordi Gaseni i del pacte d’ERC i Entesa per la Cala al govern municipal.
 
El ple de constitució del nou ajuntament tindrà lloc dissabte a les 10.30 h.