Meritxell Roigé arremet contra Esquerra pel «pacte de perdedors» que li arrabassa l'alcaldia

La fins ara alcaldessa de Tortosa afirma que farà una oposició forta i que la ciutadania ho tindrà en compte en les properes eleccions d'aquí a quatre anys

Roda de premsa este matí a l'Ajuntament de Tortosa.
Roda de premsa este matí a l'Ajuntament de Tortosa. | S.Altadill
14 de juny del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:28h

L'alcaldessa de Tortosa en funcions, Meritxell Roigé,ha valorat este matí el pacte entre Esquerra Republicana i la coalició Movem Tortosa-PSC que la dixa fora de l'alcaldia de la ciutat. Amb deu regidors i a punt de tocar la majoria absoluta, Meritxell Roigé dixarà de ser alcaldessa de Tortosa, després de setze anys de govern convergent -en l'última etapa amb la marca local Junts per Tortosa-.

En roda de premsa als mitjans de comunicació, Roigé ha repetit amb insistència que es tracta d'un "pacte entre perdedors". També que Esquerra Tortosa els ha enganyat durant les negociacions, que avançaven de manera positiva. "Ens sentim enganyats per Esquerra", ha reblat. "No sé com podran anar per Tortosa i explicar a la ciutadania el que han fet", ha advertit la fins ara alcaldessa.

"És un pacte entre Movem-PSC, que van traure uns mal resultats, junt amb ERC i la seua cara visible, Mar Lleixà, la número 2 d'un partit que va baixar els resultats de manera estrepitosa", afirma Roigé. "Jo del Sr. Faura hauria dimitit la mateixa nit de les eleccions i no uns dies després", ha afegit. Així mateix, Junts ha lamentat que la decisió de pactar amb Movem-PSC "s'haja mogut des de fora de Tortosa", i tot i que no ho descarten, entendrien que els hagen fet pagar el trencament del preacord al Montsià o els resultats d'altres negociacions, com les de les diputacions. "Algun dia s'acabarà sabent", ha augurat.

Junts per Tortosa, que assegura ser l'"única organització política" que ha aconseguit augmentar el suport electoral de la ciutat de set a 10 regidors, ha assegurat que la coalició Movem-PSC va perdre un 32% dels vots respecte a les eleccions del 2019 i ERC, un 43%. "Nosaltres hem aconseguit el segon millor resultat de la història d'un grup a l'Ajuntament de Tortosa", recorda Roigé.
 

L'alcaldessa en funcions Meritxell Roigé se sent traïda per Esquerra Tortosa Foto: Sílvia Altadill

 
De fet, els 14 vots que permeten a la CUP conservar la representació d'un regidor a l'ajuntament separen Junts per Tortosa de la majoria absoluta, una fita que només CiU va aconseguir a Tortosa el 2011 amb Ferran Bel, ha destacat l'alcaldessa en funcions. Per contra, el nou govern municipal, sosté, "estarà lligat pels cupaires", vaticinant que això comportarà el seu "fracàs". Creu que la CUP s'avergonyixen de l'acord i "no volen sortir en una foto amb el PSC”, sentència Roigé.
 

Tristor i cares llargues a la roda de premsa de Junts per Tortosa Foto: Sílvia A.


L'alcaldessa està convençuda que la ciutadania castigarà este pacte entre esquerres, sent  la seua llista la més votada. "Ja veurem que passa d'aquí quatre anys, jo no podria sortir al carrer amb la cara alta després de governar amb els resultats de l'oposició", lamenta Roigé.