La militància d’Esquerra Republicana a Tortosa es decanta per pactar amb Movem Tortosa - PSC

La decisió dels republicans, anunciada després de l'assemblea celebrada este dimarts al vespre, dixa fora de l'alcaldia Junts per Tortosa

Jordi Jordan, en el moment de votar.
Jordi Jordan, en el moment de votar. | Cedida
Redacció
13 de juny del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:28h

Esquerra Republicana ha anunciat este vespre que l'assemblea de militants del partit, reunida este vespre per tractar sobre el pacte que determinarà el Govern de la ciutat per als propers 4 anys, ha decidit rubricar el pacte de govern amb la coalició Movem Tortosa- PSC, liderada per Jordi Jordan. La decisió dels republicans dixa fora de l'alcaldia Junts per Tortosa, amb Meritxell Roigé al capdavant, que s'havia quedat a un regidor de la majoria absoluta a les eleccions municipals del passat 28 de maig.  

"Després d’un diàleg tranquil i un debat profund sobre cadascuna de les propostes d’acord, la de Junts per Tortosa i la de Movem Tortosa – PSC, la militància d’Esquerra Republicana de Tortosa s’ha decantat per rubricar el pacte de Govern amb Movem Tortosa – PSC, amb tots els vots a favor, excepte una abstenció", imforma Esquerra en un comunicat. 

La decisió arriba després de les converses dutes a terme amb Junts per Tortosa i Movem Tortosa-PSC, quan "l’Executiva Local i l’equip negociador han compartit els acords als quals es podria arribar amb cadascuna de les formacions polítiques, una vegada s’ha considerat que el marge de negociació estava esgotat amb ambdos parts", informen els republicans.  

En les properes hores, Esquerra Republicana i Movem Tortosa – PSC informaran conjuntament sobre el contingut del pacte de Govern 2023-2027 per a la ciutat de Tortosa.