Acord per l’alternativa de govern a Móra d’Ebre entre ERC, PSC, FIC i Ara, si la CUP ho permet

Les quatre formacions empaten a sis regidors amb el grup de l'actual alcalde Ruben Biarnés

D'esquerra a dreta, els regidors Óscar Fortunyo, Eduard March, Marta Montagut, Sílvia Sanchez, Dolors Gurrera, i Josep Líndez.
D'esquerra a dreta, els regidors Óscar Fortunyo, Eduard March, Marta Montagut, Sílvia Sanchez, Dolors Gurrera, i Josep Líndez. | Cedida
Aguaita.cat
13 de juny del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:29h

ERCMórad'Ebre, el PSC de Mórad'Ebre, EndavantperMóra i UnitsperMóraFIC han tancat un acord per postular-se com a alternativadegovern a la capital de la Riberad'Ebre.

ERC va aconseguir tresregidors i la restadeformacionsun. La coaliciósuma sis edils, els mateixos que JuntsperMórad'Ebre, liderada per l'actualalcaldeRubènBiarnés, la força més votada.

Amb l'anunci de l'acord, els quatre grups municipals insten la CUP a donarsuport a un governalternatiu, "de coalició i estable", després de dotze anys de majories absolutes. Els cupaires tenen el tretzè i decisiu regidor que pot decantar la balança. La coalició presenta la candidatura de la republicana MartaMontagut a l'alcaldia.

Les quatre forces polítiques que han tancat este acord, ERC, PSC, la FIC i Ara, remarquen que aglutinen el 45,26% dels vots set punts per sobre de la candidatura liderada per Rubén Biarnés, amb el 37,34% dels vots. Llegeixen també la pèrdua de suport de Junts com una "necessitat de canvi de govern al consistori". La coalició "manté la porta oberta" perquè la CUP se sume a aquest govern de coalició "que vol donar un aire fresc i renovat a Móra d’Ebre".