Torna el festival de piano Toca’m de Tortosa per celebrar el Dia Internacional de la Música

L’espectacle ‘2 Pianos’ portarà este dissabte al Parc Municipal als grans clàssics de la música pop i rock com Police, Supertramp, Michael Jackson, Leonard Cohen, Jean Michel Jarre

Josep M. Porté i Antoni Tolmos, pianistes
Josep M. Porté i Antoni Tolmos, pianistes | David del Val
Aguaita.cat
13 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:19h
Este cap de setmana torna el FestivaldepianoToca’m de Tortosa. El gruix del festival es va celebrar entre els dies 6 i 8 de maig d’enguany però el coorganitzadors, ManelMiró i MariaLombarte de l’associacióCorLaBinota, han volgut programar dos activitats este capdesetmana per a commemorar el DiaInternacionaldelaMúsica: «no volem oblidat els orígens del Toca’m quan el 2019 per a commemorar aquest Dia Internacional vam traure per primer cop el piano al carrer i el vam posar a disposició d'espontanis, estudiants i pianistes professionals».

El divendres16dejuny el Toca’m instal·larà de nou un piano a la plaçadel’Àngel de Tortosa per a realitzar actuacions dels alumnes de l’Espai deMúsicaLaBinota, i també de pianistesespontanis, de gent del carrer que vulga seure a la banqueta de pianista.

Dissabte, dia 17, hi ha programat un concert al parcmunicipal, amb els pianistesAntoniTolmos i JosepM.Porté, que presentaran l’espectacle2pianoSPORTÉ&TOLMOS. El projecte 2pianoS, nascut el 2021 a Lleida de la mà dels dos pianistes, fa un recorregut per grans clàssics de la música pop i rock interpretats amb dos pianos de cua que, contraposats, acostaran a l'espectador a un nou registre musical en el qual descobrirà paisatges sonors vibrants. Police, Michael Jackson, Vangelis, Leonard Cohen, Jean Michel Jarre, Abba, Supertramp, Coldplay i més artistes universals en un espectacular concert amb dos pianos de cua.