L'acord signat entre Som Bot i Junts per Bot farà alcaldessa Núria Mulet

La primera alcaldessa dona del municipi ho serà tres anys, mentre que Sabaté serà alcalde l'últim any de mandat

L'acord s'ha signat davant l'ermita de Sant Josep, a Bot.
L'acord s'ha signat davant l'ermita de Sant Josep, a Bot. | Cedida
Redacció
10 de juny del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:31h

Les candidatures de Som Bot i Junts per Bot han firmat un acord de govern de coalició. Segons l’acord, Núria Mulet, cap de llista de Som Bot, serà la 1a alcaldessa del municipi durant els tres primers anys de mandat, i Jaume Sabaté, cap de llista de Junts per Bot, serà alcalde l’últim any de mandat. En les eleccions del passat diumenge 28 de maig, Som Bot - Movem Terres de l'Ebre i Alternativa per Bot-PSC, el partit que governava actualment, havien empatat a tres regidors, i Junts per Bot en va obtenir un, de manera que ha tingut la clau del futur govern municipal. D'esta manera, el fins ara alcalde, Lluís Agut, haurà de dixar l'alcaldia que tenia des del 2007.

L’acord firmat per Som Bot i Junts per Bot també inclou el compromís de les dos candidatures de governar en coalició durant tot el mandat. Així, els 3 regidors de Som Bot i el representant de Junts per Bot ocuparan diferents responsabilitats a l’equip de govern, que esta disposat a rebre contribucions per part de l’altra candidatura amb representació a l’Ajuntament de Bot, Alternativa per Bot.

Des de Som Bot i Junts per Bot destaquen que l’acord "representa la voluntat de casi 6 de cada 10 botencs que van votar a les eleccions municipals, i que reflexen la necessitat d’un canvi al poble", afirmen. De la mateixa manera, les dos candidatures es comprometen a impulsar un "govern transparent i molt centrat en la participació ciutadana, fonamental en un poble petit com Bot", afegixen.

D’altra banda, les formacions estan ultimant dos documents que pretenen guiar el proper mandat: un pla de govern amb les principals accions previstes per als propers quatre anys, i un pla de xoc centrat en accions urgents per als propers mesos. Ambdos candidatures tenen el compromís de presentar el programa de govern abans del ple d’investidura, previst per al proper dissabte 17 de juny.

Segons Núria Mulet, cap de llista de Som Bot i alcaldessa del poble de Bot a partir del proper dissabte: “l’acord que firmem avui amb Junts per Bot és l’inici d’un projecte comú per als propers quatre anys. Un projecte que emprenem amb tota la motivació del món, amb un equip molt preparat i amb una visió molt clara: cal impulsar un canvi en com governem Bot”.

Jaume Sabaté, cap de llista de Junts per Bot, assegura que “estem molt satisfets de firmar un acord amb Som Bot. Creiem que el canvi al poble de Bot a partir del proper dissabte serà extremadament positiu per a tot el veïnat. Estem convençuts de governar per a tots: per als que ens van votar i per als que no”.