Tot a punt per la 2a Unicorns Pride Ebre, amb Ignasi Blanch de pregoner

Serà este dissabte 10 de juny a Roquetes i compta amb un cartell amb dotze espectacles d’artistes LGTBIQ+ de zones rurals de Catalunya

Primera edició de la Festa de L'orgull LGTBI+ Unicorns Pride a Roquetes
Primera edició de la Festa de L'orgull LGTBI+ Unicorns Pride a Roquetes | Sílvia Berbís
Aguaita.cat
09 de juny del 2023
Actualitzat a la 1:24h
Queda un dia per la IIUnicornsPrideEbre que tindrà lloc el 10dejuny a Roquetes i que està organitzada per l’Ass.Cultural i LGTBIQ+OkayProductions i l’AjuntamentdeRoquetes. Les activitats començaran a les 18h i s’allargaran fins gairebé les 5 de la matinada.
 
L’acte inicial i el tret de sortida serà a les 18h a l’Hort de Cruells a Roquetes amb la plantadadecarrosses i comparses en el marc de la primera edició del concurs sota el paraigua del festival.

Este acte inicial estarà presentat per l’artista i instagramer tortosinaMarLolailo (Mar Grifoll Ginata) i comptarà amb els parlaments institucionals del directorgeneraldePolítiquesPúbliquesLGTBIQ+delaGeneralitatdeCatalunya, XaviFlorensaCantons i l’alcalde en funcions de Roquetes, IvanGarciaiMaigi.

Seguirà amb els parlaments de Roger Font Montornés, president de l’entitat i Griselda Fornós López, directora artística del festival.

 Des d’allí es donarà el tret de sortida a la ruadel’orgull que recorrerà, amb 6 entitats que han fet carrosses i comparses, el Carrer Major i el Carrer Pare Romanyà.
 
Un cop la rua arribi davant el pati de l’Escola Marcel·lí Domingo, està previst que arrenque el festival al recinte de la mà de LaMegapubilla i OriMaurici, els presentadors de la nit. Al festival s’estrenarà en directe la cançó himne del festival que interpretaran les sis artistes que l’han fet possible.
 
IgnasiBlanch,elpregoneriJuaniRuiz com a convidada
 
Enguany el festival ha proposat de pregoner a l’artista roquetenc IgnasiBlanch. Ignasi compta amb una llarga trajectòria artística i és tot un referent mundial del col·lectiu LGTBIQ+. Ha estat vinculat en grans projectes artístics i ha treballat amb moltíssimes persones del món de la comunicació, del cinema i de l’art. Ignasi Blanch fa activisme a través del seu art i expressa les seves emocions i els seus missatges amb els colors i dibuixos sobre paper. Ho farà també durant el pregó on dibuixarà en directe mentre s’adreça al públic des de l’escenari.
 
Cada any el festival compta amb una convidada estrella. Enguany serà l’actriu i activista trans Juani Ruiz que ha estrenat single abordant el seu passat i records amargs de vida. L’actriu adreçarà, també, unes paraules al públic del festival aprofitant per fer promoció de la serie en la que es troba immersa ara: Vestidas de azul, la continuació de la sèrie “La Veneno” que els Javis estan preparant per Atresmedia.
 
12artistesLGTBIQ+dezonesruralsdeCatalunyaestrenenespectacle
 
Seran fins a 12 els grups artístics que estrenen espectacle enguany a la II Unicorns Pride Ebre. Ho farà la cantantmorencaIrenePorta, també les DragsSteinburg, Divax i LuzbeldeMontiel. A l’espectacle actuarà també el grupebrencDamasdeEspaña. De fora del territori estrenaran espectacle La Mega Pubilla, el cantant i compositor Oliver Over i el seu equip artístic, la Drag Vayatella Versace, la DJ Lisaa QueR, la DJ Onea, el ballarí Gerard Valldeperez i, com no, La Barbie Calva i Sus Dancing Queens.
 
L’acte comptarà amb tres presentadores de luxe: La Mega Pubilla, Ori Maurici i Mar LolaLolailo.

Sis activitatscomplementàries
 
L’acte comptarà amb 6 activitats complementàries. El concurs de carrosses i comparses, la II Cursa de Tacons, el Sopar amb Bingo amb ploma, la Cursa del Xupito, food trucks per sopar i la primera edició del Pride Market amb parades d’entitats i botigues. També hi haurà un Punt Lila i Irisat durant tota la nit i es distribuiran condons de diverses modalitats durant la festa.