El temps d'este dimarts: núvols i pluja al Massís del Port

Aguaita.cat
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 9:46h
Núvols i pluja al Cim del Mont Caro al terme municipal de Roquetes, al Parc Natural dels Ports
Núvols i pluja al Cim del Mont Caro al terme municipal de Roquetes, al Parc Natural dels Ports | Joel Durà (@joelduraports)
El Meteocat avisa d'una nova tongada de ruixats que, esta vegada, es restringiran al quadrant nord, i albira clarianes a la resta del país

Aquest ha estat un dilluns ben mogut pràcticament arreu del territori. Des de mig matí que ja han començat a descarregar els primers xàfecs en alguns indrets que, de fet, han estat localment abundants i han anat acompanyats de pedra. En canvi, a la meitat sud de la costa hem tingut molt més sol i les clarianes s'han deixat veure a la meitat nord del litoral. Malgrat això, en tot el que és interior hem tingut nuvolades que a la zona del Pirineu, Prepirineu i Catalunya central ha descarregat pluja. Una aigua que, a banda d'agraïda per la situació de sequera que vivim, no ha estat cap sorpresa per a ningú, ja que hi havia diversos avisos activats.
 

Dimarts serà un dia variat, a gust de tothom. Si us agrada la pluja, tindreu pluja, i si us agrada el sol, no patiu perquè tindreu sol. Això sí, hi ha trampa: contràriament al que ha passat esta jornada, en la pròxima els ruixats quedaran restringits només al quadrant nord i les estones de sol s'albiraran a la resta del país. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), serà un dia amb pocs núvols en general.
 

Nova alerta per tempestes

D'esta manera, tindrem un dimarts molt més serèal sud, tot i que hi haurà alguna nuvolada a la zona de l'Ebre. I això sí, passejaran núvols mitjans al terç nord. Novament, però, començaran a créixer nuvolades a mig matí i de cara al migdia poden començar a descarregar els primers ruixats en punts de muntanya, de l'interior, sobretot del quadrant nord-est.

Tempestes que a la tarde tornaran a sovintejar, però no es creu que baixin amb tanta intensitat cap a la depressió central. Més aviat, es quedaran cap al nord, també al massís del Port i esporàdicament en algun punt de l'oest de Catalunya. Per tant, l'avís de dimarts ja no té color taronja, però el terç nord encara estarà afectat per les pluges d'intensitat forta. Segons l'estimació del Meteocat, es podran superar els 20 litres en 30 minuts. A mitjà termini, el temps dels pròxims dies continuarà sent variat, però no arreu del territori.