La setena edició del Festival Pingüí de Flix se celebrarà l’1 de juliol

Els assistents es podran refrescar a les piscines municipals i també hi haurà servei de food truck.

Enguany quatre de les sis bandes del cartell compten amb presència femenina en la seua formació.
Enguany quatre de les sis bandes del cartell compten amb presència femenina en la seua formació. | Festival Pingüí
Aguaita.cat
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 8:41h
El FestivalPingüí de Flix ja té enllestida la seua cita d’enguany. Tindrà lloc l’1 de juliol i programarà, un any més, sis de les bandes més destacades de l’escenaalternativa actual. Després dels dos anys que l’organització del festival es va veure obligada a interrompre l’esdeveniment a causa de la Covid-19, el 2022 el Festival Pingüí va tornar amb més força i ganes que mai comptant amb una assistència de públic rècord de més de 500 persones, la majoria de les quals procedents de la Riberad’Ebre i les comarques del voltant, però també de Tarragona, Lleida i Barcelona. A més, molts dels assistents, van decidir allargar la seua estada i gaudir del turisme de la zona.

El Festival Pingüí és una iniciativa organitzada per l’AssociaciódeMúsicsdeFlix i l’AjuntamentdeFlix. Des del col·lectiu de músics es duu a terme una intensa campanya de premsa i xarxes socials durant els mesos previs al festival amb l’objectiu d’atraure un públic ben ampli i variat. Des de la primera edició, s’ha apostat per un model de festival autogestionat, a preu reduït (entre 13 i 15 euros) i amb facilitat d’allotjament.

El cartell de la setenaedició està format per sisbandes de l’escena independent estatal. Un any més, l’organització ha programat els grups pensant en la paritat i en afavorir la igualtat de gènere a l’escenari: enguany quatre de les sis bandes del cartell compten amb presència femenina en la seua formació.
 
Pinpilinpussies serà la banda cap de cartell del festival, seguida per Gallina, MinibúsIntergalàctic, FilipinYess, LesSalvatges i els infal·libles des de la primera edició, Vàlius amb CarlotaSerrahima. La proposta es completa amb una batalla de punxadiscos en horari de tarda on s’enfrontaran LosTitos, 6Co&TowTruck i Joseyyo.
 

Cartell del Festival Pingüí Foto: Festival Pingüí


El Festival Pingüí es durà a terme dins el recinte de les piscines municipals de Flix, en una zona arbrada i de gespa, que permetrà a l’espectador poder ballar descalç així com contemplar l’escenari sobre la tovallola. El festival arrencarà motors al migdia, sobre l’hora del vermut, quan començarà una tanda de concerts que s’allargarà fins ben entrada l’hora de dinar. Tot seguit, el públic es traslladarà a la zona dels porxos per gaudir de la Batalla de DJ que precedirà els concerts del vespre fins a la mitjanit. Durant tot el dia els assistents es podran refrescar a les piscinesmunicipals i també hi haurà servei de foodtruck.