A l'alcaldia de Rasquera ha sortit creu

La Junta electoral de Zona ha resolt l'empat entre Junts i Solidaritat llençant una moneda a l'aire, que s'ha decantat a favor d'Àngels Llombart

Imatge d'arxiu d'unes eleccions municipals escollides amb una moneda.
Imatge d'arxiu d'unes eleccions municipals escollides amb una moneda. | TV3
Redacció
02 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:31h
“Ha sigut d’infart”. D’esta manera descrivia l’alcaldessa en funcions de Rasquera, Àngels Llombart, el temps que ha passat des que ha estat avisada que anaven a decidir a cara o creu el desempat dels resultats de les eleccions municipals de diumenge. Havien tingut el mateix nombre de vots el seu partit, Junts per Rasquera, i Solidaritat, 132 cadascun, i tal com preveu la Llei, la Junta electoral de Zona, en este cas a Tortosa, ha decidit a sorts qui es quedava amb tres regidors, i qui amb dos, per tant qui era el guanyador de les eleccions. A Àngels, que esperava el resultat des del poble, li ha estat assignada la creu, i al seu contrincant, Josep González, de Solidaritat, la cara. Ha sortit creu. Àngels es queda amb tres regidors i Josep amb dos. Ara ja saben amb quin poder electoral han d’intentar el pacte amb el tercer partit amb representació, ERC, amb dos regidors, -pe bé que els republicans ja han governat l’últim mandat amb Junts.

Tot i l’alegria que la sort li haja estat de cara a l’alcaldable de Junts, no amaga els nervis per una solució, diu, “del tot injusta”. “Estic contenta però no m’entra al cap que una alcaldia es puga haver de resoldre en ple segle XXI llençant una moneda a l’aire”; ha admès en declaracions a Aguaita.cat. “I encara ara que ens jugàvem un regidor que ens permet negociar amb avantatge amb el tercer partit, però és que pot donar-se el cas que et jugues una majoria absoluta, a sorts, com si anéssim al bingo, molt injust”, afirma. “A partir d’este cas hem vist que hi ha coses que et penses que mai poden passar, i potser és molt difícil en municipis grans, però als petits, com hem vist, poden passar, i no ens podem jugar a l’atzar quatre anys de gestió d’un poble”, ha afirmat.