Els socialistes es mantenen com a primera força a feus com Ulldecona i Sant Jaume però sense majoria

Triple empat a Santa Bàrbara amb tres regidors cada grup, a Alcanar Roig manté la majoria absoluta i a La Sénia Victòria Almuni trenca la majoria de Movem

Núria Ventura amb el PSC torna a guanyar les eleccions a Ulldecona tot i que perd la majoria
Núria Ventura amb el PSC torna a guanyar les eleccions a Ulldecona tot i que perd la majoria | Socialistes Ulldecona
Aguaita.cat
29 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:24h
La desfeta de la nit electoral l'ha patit ERC a la Ràpita (Montsià) on ha passat de governar amb majoria absoluta amb 10 regidors a ser segona força però amb només 4 edils. 'L'efecte Xapo', com es coneix l'alcaldable de Progrés per la Ràpita-PSC, Javier Reverté, ha aclaparat més de 2.300 vots per passar de 2 a 8 regidors, i situar la formació municipal a tocar de la majoria absoluta. Junts per la Ràpita ha perdut un regidor i en tindrà 2, però s'obre l'escenari d'una "sociovergència" que la candidata Helena Queral no descartava en campanya. Els socialistes es mantenen com a primera força a feus del Montsià com Ulldecona i Sant Jaume d'Enveja tot i que Núria Ventura i Castor Gonell han perdut la majoria absoluta.

Fins a tres formacions més han aconseguit representació a la Ràpita. Amb un regidor cada grup, entraran al plenari Més Ràpita, la Ràpita XXI i Futur per la Ràpita Movem.A Ulldecona, el consistori tindrà fins a cinc grups municipals. El PSC de ​Núria Ventura és la força més votada amb sis regidors, per davant dels dos d'Activem Ulldecona (Ara), els dos de Fem Poble, dos del Partit Popular i un d'ERC. A SantJaumed'Enveja, el PSC de CastorGonell ha guanyat les eleccions amb cinc regidors, Junts ha obtingut quatre regidors, ERC en tindrà un i Ara un altre.Els republicans, amb JoanRoig al capdavant, han mantingut la majoria absoluta, amb set regidors a Alcanar. Junts n'ha sumat tres, la CUP dos i el PSC un.