Ginestar i Xerta, dos comportaments antagònics en dades de participació a les 14 hores

La tendència en general és a la baixa, i pel que fa a les capitals de comarca, només puja la participació a Gandesa respecte a fa quatre anys

Tots els candidats d'Olot ja han votat durant el matí
Tots els candidats d'Olot ja han votat durant el matí | Martí Albesa
Redacció
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:07h
La participació en les eleccions municipals d'este diumenge està registrant una tendència de vot a la baixa a les Terres de l'Ebre, segons dades de les 14 hores, però és cert que és desigual en funció del municipi. A banda de l'excepció de Gandesa, on s'ha registrat un lleuger augment de participació respecte fa quatre anys, les urnes de les principals ciutats ebrenques han quedat més buides que al 2019 a la mateixa hora. Així, a Móra d'Ebre , només s'ha mobilitzat el 35,5% dels electors (-5,1 respecte a fa quatre anys), mentre que a Tortosa 8.006 votants han dipositat la seva butlleta, el que representa el 34,99% del cens (4,23 punts menys). A Amposta han votat 5.767 persones, un 39,35% del cens, la qual cosa equival a 0,94 punts menys que fa 4 anys.

Les puntes de fluctuació es troben a Ginestar, on la participació percentual està sent la més alta de les Terres de l'Ebre, del 57,52%, amb 325 votants, un 14,5 més que fa quatre anys, amb 42,95%. A l'altra punta trobariem Xerta, amb només un 27,61%, amb una caiguda d'11,7 punts. Se'ns dubte en este últim cas influïx que Xerta és un dels cinc municipis de les Terres de l'Ebre on només s'ha presentat una candidatura (juntament amb Aldover, Paüls, La Pobla de Massaluca i la Palma d'Ebre), la qual cosa no incentiva al vot.