1 de 10

Els republicans es fixen com a prioritats la transformació feminista i la igualtat si governen

Els candidats han exposat els compromisos per continuar avançant, des de l'àmbit local, cap a una societat més justa, equitativa i antiracista

Joan Aubanell, Núria Ferré, Marta Montagut i Xavier Faura en roda de premsa. | Cedida
per Redacció, Terres de l'Ebre | 23 de maig de 2023 a les 20:48 |
Els candidats i candidates d'Esquerra Republicana de les Terres de l'Ebre s'han compromès a continuar treballant des dels ajuntaments "per la transformació feminista, avançant cap a una societat més justa, equitativa, antiracista i igualitària".  L'alcaldable republicà per TortosaXavier Faura, ha reivindicat la necessitat de tenir governs municipals republicans i feministes: "Sense feminisme, republicanisme i justícia social no hi haurà mai una societat veritablement democràtica", ha dit, afegint que "governar al costat de la gent significa respondre a les necessitats i als anhels i no dixar ningú enrere, per això posem tot el nostre esforç i la nostra força a defensar la justícia social, la llibertat i la transformació feminista". 

Per la seua banda, el candidat a l'alcaldia de GandesaJoan Aubanell, ha afirmat que "perquè els municipis avancen cal una societat cohesionada que visque en plena llibertat i igualtat, i els ajuntaments han d'estar compromesos a vetllar per uns principis, uns valors i unes polítiques que sumen". 


En este sentit, Marta Montagut, alcaldable per Móra d'Ebre, ha exposat les accions i mesures que continuaran aplicant des dels ajuntaments els regidors i les regidores republicanes. Entre estes, Montagut ha esmentat la necessitat d'incloure la perspectiva de gènere a totes les polítiques municipals, d'una manera transversal, i crear regidories d'Igualtat i Feminismes. També s'actualitzaran els plans d'igualtat, així com es visibilitzarà a les dones ja siga als nomenclàtors municipals com en altres espais de memòria. Paral·lelament, també es vetllarà per la paritat a les comissions i grups de treball municipals, es continuarà formant en perspectiva de gènere i prevenció de la violència masclista a tota la plantilla municipal i es donarà suport, recursos i reconeixement a les entitats que treballen en la prevenció, detecció i reparació de la violència masclista. 

En l'àmbit de mobilitat i seguretat, s'actuarà per incrementar la supressió de barreres arquitectòniques i els punts sense visibilitat o foscos del municipi; i s'estendrà la xarxa d'espais públics, establiments i entitats amb tolerància zero de qualsevol violència, assetjament o discriminació, amb formació prèvia de tots els impulsors. 


En l'àmbit juvenil, es fomentarà una xarxa de jovent format en temes d'igualtat i violència masclista perquè puguen impartir tallers destinats a sensibilitzar a la gent jove. A més, es continuaran creant espais de dol perinatal i gestacional i es potenciarà el Pla d'equitat menstrual amb productes d'higiene femenina sostenibles, a més d'adaptar els lavabos dels edificis públics perquè siguin inclusius. Finalment, es garantirà una política comunicativa local inclusiva i diversa, i es fomentaran polítiques antiracistes per combatre la xenofòbia, la islamofòbia o l'antigitanisme. Com a exemple de les accions que ja estan portant a terme els ajuntaments republicans, la regidora ampostina Núria Ferré ha explicat el projecte "Amposta ciutat diversa", impulsat des de l'Ajuntament. Ferré destacava que "visibilitzem  totes les diversitats que hi ha a la ciutat treballant al costat d'entitats i associacions, i també incorporant nous serveis com l'Espai Dones, la Xarxa lila, el Projecte vincles, el canguratge municipal i molts altres."

 

Participació