DeltaChamber Music Festival celebrarà la seua vuitena edició del 20 de juliol al 6 d’agost

Per primera vegada, la música de cambra estarà present a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre

El DeltaChamber Music Festival s'ha consolidat com el Festival de referència en música de cambra a les Terres de l'Ebre
El DeltaChamber Music Festival s'ha consolidat com el Festival de referència en música de cambra a les Terres de l'Ebre | Albert Vidal/Vèrtex Comunicació
Aguaita.cat
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:39h
DeltaChamberMusicFestival, el festival internacional de músicadecambra a les Terresdel’Ebre, amplia les seues dates entre les darreres setmanes de juliol i la primera d’agost de 2023. Amb seu principal a Amposta, el festival es deixarà veure, per primer cop, a les quatre comarques de les Terresdel’Ebre, arribant, així, a sis municipis del territori ebrenc: Amposta, Ulldecona, Deltebre, Flix, Roquetes i HortadeSantJoan
 
Durant gairebé tres setmanes, les Terres de l’Ebre es transformaran novament en la capital de la música clàssica amb DeltaChamber Music Festival, esdeveniment que dona vida a una residència artística i musical excepcional on reuneix els millors músics del món i del nostre país per fer música conjuntament en i per al nostre territori. El resultat és un programa de concerts d’altíssima qualitat i realment irrepetible, ja que no s’escolta ni es reproduïx a cap altre lloc del món. 
 
Sota el tema “Arrels i paraules”, la 8a edició presentarà un programa molt especial que, per primera vegada, unirà veu i música de cambra, sent aquest un format molt inusual tant per la seua complexitat com per la seua bellesa. I és que, l’edició d’enguany comptarà amb 11 excel·lents instrumentistes del moment i 2 de les millors cantants del panorama musical operístic europeu i català. També en formaran part 2 YoungTalent i 3 membres del ProgramaAcademy, tots ells joves talents seleccionats a l’audició del 2022 d’entre els més de 40 inscrits vinguts d’arreu del territori nacional. 
 
Amb la seua vocació multidisciplinària, el festival ha encarregat la imatge gràfica d’aquest any al reconegut artista canareu IvanForcadell, jove creador amb una gran projecció internacional per les seves obres. Recentment, ha dissenyat una portada per al 35è aniversari de l’edició espanyola de la revista Vogue. 
 

Imatge del Festival, obra de Ivan Forcadell Foto: Albert Vidal/Vèrtex Comunicació

 
D’altra banda, es confirma una nova edició del Concursd’ArquitecturaEfímera, proposta singular que combina la música de cambra amb intervencions efímeres i que compta amb la col·laboració del Col·legid’ArquitectesdeCatalunyaDemarcaciódel’Ebre. El projecte guanyador intervindrà l’espai dels concerts centrals del festival a Amposta. 
 
Durant les pròximes setmanes, es desvelarà més informació sobre el programa, els músics i els espais de l’edició. 
 
El festival el creen, el desenvolupen i impulsen els ampostins Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main 
(Alemanya) i clarinet solista de l’orquestra Oxford Philharmonic (Regne Unit), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina. 
 

Una de les actuacions de la darrera edició del DeltaChamber Music Festival Foto: Albert Vidal/Vèrtex Comunicació

 
DeltaChamber Music Festival 2023 compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona, de l’Ajuntament d’Ulldecona, de l’Ajuntament de Deltebre, de l’Ajuntament de Flix, de l’Ajuntament de Roquetes, de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, del Consell Comarcal del Montsià i del Museu de les Terres de l’Ebre.