La CHE tramita noves concessions d'aigua a Flix per generar energia hidroelèctrica

Dos empreses sol·liciten una captació inicial de 5 m3/s

Central hidroelèctrica de Flix
Central hidroelèctrica de Flix | Arxiu ND
Aguaita.cat
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:15h
La ConfederacióHidrogràficadel'Ebre (CHE) ha rebut una sol·licitud de l'empresa TaciosEnergySL per rebre una concessió de cabal del riu Ebre per generar energiahidroelèctrica. Com es publica este dilluns al ButlletíOficialdelaProvínciadeTarragona (BOPT), s'obre un termini de tres mesos per rebre la petició concreta i altres "en competència que puguin ser formulades". També s'indica que està a tràmit una altra petició publicada al BOPT el 30 de desembre de 2019. Es tracta de la sol·licitud de l'empresa Ebergy 2011 SL per una concessió per generar energia hidroelèctrica, també d'un cabal 5 m3/s i 150 l/s per a operar, "al tram lliure entre Ascó i Flix, al marge dret".

L'obertura dels projectes es farà una setmana després que acaben els tres mesos de termini per presentar peticions.
 
Segons la nota publicada per la CHE, es denegarà la tramitació posterior de qualsevol petició presentada que suposi utilitzar "un cabal superior al doble del que figura en la petició inicial", sense que això suposi "un perjudici" al demandant que pretengui sol·licitar "un cabal superior al límit fixat" perquè pugui acollir-se a la tramitació indicada en el punt 3 de l'article 105 del reglament del DominiPúblicHidràulic.

Este text apunta que per usar un cabal superior al doble del demanat inicialment, s'haurà de fer una petició en la forma prevista i paralitzar el tràmit de la primera - una petició que s'acompanyarà d'una finança que determinarà la CHE segons el cabal demanat i el destí d'aquest -.