El CEE Sant Jordi obté el Premi Federico Mayor Zaragoza pel projecte «Vull treballar, puc treballar»

L’alumnat del centre va participar en l’acte de lliurament dels premis celebrat a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa

Alumnes i professors del Centre d'Educació Especial recollint un dels Premis Federico Mayor Zaragoza
Alumnes i professors del Centre d'Educació Especial recollint un dels Premis Federico Mayor Zaragoza | Diputació de Tarragona
Aguaita.cat
17 de maig del 2023
Actualitzat el 18 de maig a les 10:42h
El Centred'EducacióEspecialSantJordi de la DiputaciódeTarragona a Jesús (Tortosa) ha estat guardonats amb el tercer premi Federico Mayor Zaragoza en la categoria “Entitats, Institucions i Altres” pel seu projecte ‘Vull treballar, puc treballar’, amb el qual el centre d’educació especial de la Diputació reivindica les capacitats de totes les persones per poder desenvolupar-se laboralment en entorns ordinaris o protegits. 

Una representació de l’alumnat i de l’equip docent del CEE Sant Jordi van ser els encarregats de recollir el guardó de mans del Director General per a la promoció i defensa dels Drets humans del Departament d'Igualtat i Feminismes, Adam Majó i de la presidenta de l’Associació Amigues i Amics de Tortosa per la UNESCO, Consol Sagrera.
 
L’edició d’enguany d’aquests premis, organitzats per l’Associació d’amigues i Amics de la UNESCO, ha commemorat el 75 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i s’ha organitzat al voltant de l’Article 1: Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets.
 
L’exdirector general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, va participar en l’entrega dels premis de manera virtual amb una videoconferència titulada “Als 75 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, compliment dels deures intergeneracionals”.

Centred’educacióespecialdepremi
 
Durant este curs l’alumnat del centre ha estat guardonat també en altres premis.
 
El seu conte ‘La Superheroïna Georgina salva el món’ va ser guardonat en el 9èPremi de Narrativa escolar organitzat per Òmnium Cultural Terres de l’Ebre, el passat 15 d’abril.
 
També va ser finalista en el 8a Mostra del concurs gastronòmic PFI, organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb el seus pastissets de xocolata CREO.