La científica tortosina Núria Galiana, premi internacional L’Oréal-UNESCO For Women in Science

Els guardó, dotat amb 15.000 euros té com a objectiu reconéixer el lideratge femení i, concretament, el talent jove en l'àmbit científic.

Núria Galiana al Museu Nacional de Ciències Naturals (CSIC).
Núria Galiana al Museu Nacional de Ciències Naturals (CSIC). | L'Oreal
Aguaita.cat
12 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:32h
Tres investigadores del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han sigut reconegudes amb el Premi a la Investigació que entrega anualment L’Oréal-Unesco en el marc del programa L’Oréal-Unesco For Women In Science, que enguany celebra el seu 25 aniversari a nivell internacional. Estos guardons, dotats amb 15.000 euros cadascun, tenen com a objectiu reconéixer el lideratge femení i, concretament, el talent jove en l'àmbit científic. En esta edició, per primera vegada, totes les investigacions premiades s'emmarquen sota la nova denominació única Ciències de la Vida i Medi ambient.
Es tracta de Cristina Viéitez, Noelia Ferruz i i l’ebrenca Núria Galiana que han sigut reconegudes per les seues investigacions sobre càncer, ecologia i l'ús de la intel·ligència artificial.

El projecte d'investigació de la tortosina Núria Galiana, científica en el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC), estudia la influència de les interaccions biòtiques entre les espècies per a la distribució espacial d'estes en el món, un camp emergent que està evolucionant molt ràpid. L'objectiu principal de la seua investigació és generar coneixement per a poder dissenyar estratègies de conservació informades; és a dir, entendre com canvien els ecosistemes i com es veuen afectats pel canvi climàtic per a, posteriorment, poder dissenyar estratègies de conservació més efectives.