Alumnes de l'institut de Roquetes guanyen el certamen Efigy al projecte millor comunicat

Un grup d'estudiants de 3r de l'ESO va plantejar la creació d'una cel·la de combustible microbiana per a aprofitar la humitat de l'aire que es condensa en l'exterior dels pisos i l'aigua de la pluja

L'equip de tercer d'ESO que ha estat guardonat.
L'equip de tercer d'ESO que ha estat guardonat. | Cedida
Redacció
11 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:55h
Un equip d’alumnes de l’Institut de Roquetes ha estat guardonat com el ‘Projecte millor comunicat’ en la cinquena edició del Certamen Efigy, amb el qual Fundació Naturgy repta a estudiants de 3r i 4t curs d'ESO de tota Espanya a presentar projectes d'innovació i eficiència energètica que contribuïsquen a millorar el planeta. La fundació de la companyia energètica cerca així fomentar les vocacions i els valors d'eficiència energètica entre els joves.

Amb el seu projecte ‘NameE”, un grup d'alumnes de 3r de l'ESO d'este centre escolar van plantejar la creació d'una cel·la de combustible microbiana per a aprofitar la humitat de l'aire que es condensa en l'exterior dels pisos i l'aigua recollida procedent de la pluja (veure vídeo del projecte).

Al costat d'este centre, joves de diferents localitats d'Espanya han compartit i defensat els seus projectes escolars en una jornada a Madrid, i els premiats s'han conegut en una gala posterior, presentada per la periodista Patricia Fernández de Lis, redactora cap de Ciència, Tecnologia i Salut d'El País.

El jurat, format per representants de l'Institut per a la Transició Justa (ITJ), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), Naturgy i Fundació Naturgy, també va participar en l'esdeveniment i va valorar la capacitat innovadora dels participants en l'àmbit de l'energia, el desenvolupament de projectes originals basats en dades empíriques i els coneixements científic-tecnològics demostrats que permetrien dur a terme els projectes guanyadors.

En aquesta cinquena edició, el Certamen Tecnològic Efigy ha comptat amb la participació de més d'un miler d'alumnes de 3r i 4t d'ESO d'11 comunitats autònomes: Andalusia, Astúries, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Catalunya, Extremadura, Galícia, Illes Balears, Illes Canàries, La Rioja i Navarra.

Cinc anys del Certamen Tecnològic Efigy

Amb la celebració d'esta nova edició, es complixen cinc anys des que la Fundació Naturgy va posar en marxa el Certamen Tecnològic Efigy. Durant este temps, la iniciativa ha comptat amb la participació de més de 6.000 alumnes de 3r i 4t d'ESO procedents de 85 centres educatius de 13 Comunitats Autònomes. En total, s'han avaluat més de 200 projectes sobre eficiència energètica, que han despertat l'interès de les xarxes socials obtenint més de 80.000 visualitzacions.

El Certamen Tecnològic Efigy forma part del Programa Efigy Education, amb el qual la Fundació Naturgy oferix un ampli catàleg formatiu en l'àmbit del canvi climàtic i les noves tecnologies energètiques, amb més d'un milió de persones beneficiades des de 2018. Este programa compta amb el reconeixement i col·laboració d'institucions de referència en l'àmbit de l'educació i la recerca, com el Ministeri d'Educació i Formació Professional, la FECYT i el CSIC.