Apareix una tintorera desorientada a la platja de l'Ampolla

Els Agents Rurals han anat a socórrer l'animal, però havia aconseguit marxar per ell mateix

Redacció
09 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:17h
Un exemplar adult de tintorera ha aparegut este dimarts a les platges de l'Ampolla, davant l'estupefacció de diversos veïns que estaven per la zona i s'hi han trobat. Els testimonis han tingut un bon ensurt en veure el tauró nedant a la vora de la sorra, girant sobre ell mateix desorientat. Els Agents Rurals han estat avisats i s'han desplaçat fins a la platja, entre la de les Avellanes i la dels Capellans, per mirar de socórrer l'animal, però quan han arribat ja havia pogut marxar. Pel seu comportament, possiblement tenia problemes de salut però no ho han pogut comprovar perquè de moment no s'ha tornat a avistar i ha marxat nedant mar endins, segons han explicat els Agents Rurals.

La tintorera és un tauró oceànic i pelàgic que s’expandix per tots els oceans tropicals i temperats del planeta, segons explica el Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM). Sol moure’s entre els 60 i 300 metres de profunditat, encara que també podem trobar-lo excepcionalment en profunditats inferiors o superiors. Busca temperatures entre els 8 i els 21 graus i, per esta raó, en aigües tropicals es troba a major profunditat, on la temperatura de l’aigua és inferior a la de la zona costanera.

És una espècie molt estesa, ja que es distribuïx per l’Atlàntic Occidental, Atlàntic Central, Atlàntic Oriental, Indopacífic Occidental, el Pacífic Oriental i també a la Mediterrània.

Este és l'enllaç del vídeo:

https://youtube.com/shorts/ny8y1p0TyXY?feature=share