El mestre canareu Joan-Josep Sancho Esteller recull el Premi Neus Gràcia

L'històric edifici la Cisterna del Vall d'Alcanar va ser l'escenari de lliurament dels premis Tastets i Especials Òmnium

Òmnium Terres de l'Ebre va celebrar dissabte la festa dels Premis Tastets 2023.
Òmnium Terres de l'Ebre va celebrar dissabte la festa dels Premis Tastets 2023. | Cedida
Redacció
18 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:28h
El passat dissabte, Òmnium Terres de l'Ebre, va celebrar la festa dels Premis Tastets 2023 a Alcanar. Com a cloenda de la jornada, es va lliurar el guardó honorífic Neus Gràcia Fortea al mestre de català d'Alcanar Joan-Josep Sancho Esteller per la seua trajectòria docent en pro de la llengua catalana. 

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, i d'una bona colla d'amics i familiars de l'homenatjat, el qual va rebre una placa commemorativa de mans de Dolors Roó, presidenta territorial d'Òmnium. L'amiga i companya de feina, Carme Caballé, va ser l'encarregada de glossar la trajectòria de Joan-Josep Sancho.

Durant tot el matí de dissabte, l'històric edifici la Cisterna del Vall d'Alcanar va ser l'escenari de lliurament dels premis Tastets i Especials Òmnium a quaranta-dos escolars i estudiants del territori ebrenc guanyadors de les diferents categories d'estos concursos literaris que Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre organitza anualment per a fomentar la creació literària en català als centres escolars i d'educació especial. 

L'organització ha lliurat a tots els assistents un exemplar de la publicació 'Tastets', un recull de les 23 obres guanyadores. El llibre ha sigut editat conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, entitat que col·labora cada any amb el certamen.