La Ràpita celebrarà la diada de Sant Jordi a la plaça Carles III

A través de Ràdio Ràpita s’emetrà una programació especial de Sant Jordi amb entrevistes i xerrades.

Sant Jordi 2019 a la Ràpita
Sant Jordi 2019 a la Ràpita | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
18 d'abril del 2023
Actualitzat a les 0:50h
LaRàpita celebrarà la diadadeSantJordi amb parades de llibres i roses, ràdio en directe, activitats i lliurament de guardons a la plaça CarlesIII. Les parades de llibres i roses per celebrar la diada s’ubicaran a la plaça des de les 9 del matí i hi romandran fins a les 9 de la nit. La regidora de Comerç, Conxi Vizcarro, expressa que “un any més, s’emplenarà la plaça Carles III de gent visitant les parades amb llibres i roses i gaudint d’un dels dies més emblemàtics de Catalunya”.

El mateix dia 23 d’abril, a la plaça Carles III es duran a terme algunes activitats. De 10 a 12 hores, hi haurà un taller de pintacares i, a les 12.45 hores, es lliuraran els premis dels concursos organitzats des de la Regidoria de Cultura. A més, a través de RàdioRàpita s’emetrà una programació especial de Sant Jordi amb entrevistes i xerrades. La podreu seguir al 107.9 FM o a radiorapita.cat.

Els concursos que es convoquen aquest any són el 4t concurs de relats “Un Sant Jordi diferent” i al 9è concurs de punts llibres. “La regidoria de Cultura ha convocat, de nou, el concurs de relats i el de punts de llibre, ja consolidats a la Ràpita, davant la gran participació amb què compten i perquè ja formen part de la diada al nostre poble”, assegura la regidora de Cultura, Èrika Ferraté. Les bases dels concursos es poden consultar a larapita.cat/santjordi2023.

Al llarg de la setmana, l’Església Nova i la Sala polivalent Valeri Boet de la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó acolliran diverses presentacions de llibres. El llibre ‘Penediments’ d’Andrea Mayo es presentarà el dimecres 19 d’abril, a les 19 hores, a l’Església Nova. Els altres dos, ‘Fina’ d’Albert Guiu i ‘El milagro de San Juan (Diario de un asesino)’ de Carmen Mariano es presentaran a la biblioteca a les 19 hores els dies 20 i 21, respectivament.

Des de la biblioteca també s’han organitzat un conjunt d’activitats per viure la diada de Sant Jordi. Del 18 al 22 d’abril hi haurà un fotoreclam de Sant Jordi amb les novetats, jocs i passatemps. El dimarts, a les 18.30 hores, hi haurà un taller per preparar dracs i roses plens de vitamines (inscripció prèvia a biblioteca@larapita.cat). El dijous, a partir de les 18 hores, es durà a terme el taller per crear el punt de llibre de Sant Jordi per poder participar en el concurs. I l’endemà, a les 18.30 hores, tindrà lloc el joc per descobrir el drac i la manualitat per crear el drac menjallibres.