Torna a la Ràpita el Festival Internacional de Cinema i Cultures «TRETS»

En esta segona edició, el festival se centra en el cinema francès

El festival, organitzat per Cineclub la Ràpita amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita, se celebrarà del 4 al 7 de maig.
El festival, organitzat per Cineclub la Ràpita amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita, se celebrarà del 4 al 7 de maig. | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
12 d'abril del 2023
Actualitzat a les 14:09h
El primer cap de setmana de maig, torna a laRàpita el FestivalInternacionaldeCinemaiCulturesTRETS’ amb la finalitat d’apropar els espectadors als trets d’identitat de la cultura d’un país mitjançant el cinema. En esta segona edició, el festival se centra en la culturafrancesa. El festival, organitzat per CineclublaRàpita amb la col·laboració de l’AjuntamentdelaRàpita, se celebrarà del 4 al 7 de maig.


TRETS s’organitza amb el propòsit d’aconseguir les sinergies necessàries en el territori per a desenvolupar l’activitat del festival mitjançant la col·laboració amb entitats públiques i privades i, així, ser un agent dinamitzador; i reconèixer les produccions audiovisuals amb la competició dels curtmetratges de convocatòria oberta programats atorgant dos premi: el Premi del Jurat i el Premi del Públic.

Enguany, són més els espais que acolliran projeccions cinematogràfiques del festival. A les ubicacions de l’edició anterior: l’Auditori Sixto Mir, el Maset Espai Joves, la glorieta de l’Escola Carles III i el Frankfurt Marc, se sumen Lo Café del Port, l’Institut Els Alfacs i el Bar Lo del Rayo. 

El festival i la programació de la segona edició s’han presentat aquest matí en una roda de premsa a l’Auditori Sixto Mir. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha subratllat que “és un festival que creix en dies i espais i que fa poble i territori, el qual esdevé una manera molt agradable de gaudir del cinema i de la cultura i, alhora, convertir-se en una excusa per trobar-nos, intercanviar experiències i compartir bons moments”.

Per la seua banda, el programador de TRETS, XavierMiró, ha apuntat que “és complicat reduir una cultura a tres dies i escollir quins directors i directores poden ser representatius, però som un festival que busca la representativitat, no es tracta de cercar cinema experimental, sinó que tirem de cinema clàssic -com a cineclub que som- i volem recuperar i revisitar figures punteres de la història del cinema”.

El president de CineclubLaRàpita, GabrielVega, ha agraït l’ajuda i el suport de l’Ajuntament i dels patrocinadors de la segona edició de TRETS i ha destacat les novetats d’enguany, entre les quals hi ha “l’ampliació del número de dies i de projeccions i noves activitats com és la projecció a l’Institut Els Alfacs, la festa preTRETS i el concurs fotogràfic”. 

Com a novetat, s’ha convocat el ‘I Concurs de fotografia Distrets’, al qual es poden presentar obres fins al 28 d’abril. Les imatges es podran veure exposades durant el festival i la fotografia guanyadora rebrà 100 euros i un lot de productes de Cineclub La Ràpita com a premi. Consulta les bases a: http://cutt.ly/o7E83sG