La reforma de la rambla Catalunya de Ferreries incorporarà més vegetació i vol revitalitzar el barri

L'actuació farà el carrer més amable amb les persones, potenciant l'activitat de la zona, mantenint el trànsit i estacionaments i generant més carril bici

Projecte de rehabilitació de l'Avinguda Catalunya, al barri de Ferreries, a Tortosa
Projecte de rehabilitació de l'Avinguda Catalunya, al barri de Ferreries, a Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
30 de març del 2023
Actualitzat el 31 de març a la 13:49h
L'Ajuntament de Tortosa ja ha enllestit la redacció del projecte executiu de la urbanització de la rambla Catalunya. Es tracta d'un dels carrers principals del barri de Ferreries, que s'estén des de la vora del riu fins a la plaça Corona d'Aragó.

L'actuació prevista suposarà la transformació de l'actual carrer en un espai amb major protagonisme per a les persones. Això inclou la renovació integral de les voreres, la instal·lació de nou mobiliari urbà, o la instal·lació de lluminàries LED al llarg de tot el carrer. A més, el tram més pròxim al riu Ebre, el que queda entre el passeig de l'Ebre i la llarga de Sant Vicent, estarà situat a un únic nivell per tal de generar una mena de plaça a tocar del mirador des d'on es pot veure la façana fluvial de la ciutat, amb el castell de la Suda, l'escorxador o la catedral com a principals elements arquitectònics en la silueta urbana.

Esta plataforma única mantindrà el pas de vehicles tot i que donarà prioritat a les persones. La reforma també manté el trànsit i els estacionaments al llarg de tot el carrer. A la vegada, permet generar nous trams de carril bici, per tal de seguir interconnectant els trams ja existents i facilitar una mobilitat més sostenible.

Un dels aspectes destacats del projecte fa referència a l'ampliació dels espais verds amb la creació de grans escocells amb vegetació, mantenint l'arbrat existent i ampliant-lo.
 
"Fa uns anys vam actuar en un dels carrers més importants i que tenien més urgència de poder transformar, com va ser la llarga de Sant Vicent. Ara també volem actuar a la rambla Catalunya, que és també un altre dels principals carrers que vertebren Ferreries", ha explicat l'alcaldessa, Meritxell Roigé. L'objectiu, que la transformació urbanística facilite la vida del veïnat del barri i que, a la vegada, potencie encara més l'activitat econòmica en esta zona de la ciutat. "Que quan la gent surta de casa es trobe amb un urbanisme amable, que millora la qualitat de vida de la gent i que això revertisca en l'economia de la ciutat", ha afegit l'arquitecte responsable del projecte, Xavier Gallego.

Per la llargada del vial, els treballs es plantegen en diferents fases i trams, amb un cost total que se situa sobre els 3 milions d'euros. La primera d'estes fases està prevista al 2024, dins del següent exercici pressupostari.

"En els últims anys hem generat moltes actuacions que transformen la ciutat i que permeten donar més protagonisme a les persones, com la plaça de la Catedral, la plaça de l'Ajuntament, el carrer Cervantes o el carrer Barcelona. Però a la vegada hem seguit planificant les següents transformacions de Tortosa per a fer que l'urbanisme s'adapte a les necessitats que marca el segle XXI", ha insistit Roigé, citant també els projectes ja definits per a la plaça Alfons XII o l'avinguda de la Generalitat.