Marta Sans, guanyadora del Premi de Poesia Lluís de Montsià 2023

L’Ajuntament de la Ràpita va nomenar la sala d’actes de la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó com la Sala Polivalent Valeri Boet

Marta Sans recollint el Premi de poesia Lluís de Montsià 2023
Marta Sans recollint el Premi de poesia Lluís de Montsià 2023 | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita
24 de març del 2023
Actualitzat a les 10:46h
La canareva Marta Sans ha estat la guanyadora de l’última edició del Premi de poesia Lluís de Montsià 2023. Sans, mil.litant feminista i col.laboradora d'opinió de l'Aguaita.cat va guanyar el premi pel poemari ‘L’absurd de la poesia’, qui va exposar qui havien estat els i les poetes que l’han inspirat i va llegir un parell de poemes del poemari.
 

Marta Sans, Premi de poesia Lluís de Montsià 2023 Foto: Ajuntament de la Ràpita


L’Ajuntament de la Ràpita va nomenar, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, la sala d’actes de la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó com la Sala Polivalent Valeri Boet. Es tracta d’un espai que acull presentacions de llibres, lliuraments de premis, conferències, xerrades, exposicions, tallers, hores del conte, entre d’altres.

L’acte va retre homenatge a la figura de Valeri Boet Alcón per la seua trajectòria vital, dinamitzant la cultura rapitenca i fomentant la història local. Alguns dels aspectes que el fan ser un personatge il·lustre de la història recent de la Ràpita són la capacitat que tenia per connectar amb el jovent de l’època, introduir aires de pensament renovats i l’estima que sempre va tenir cap al poble. 

La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, va destacar que “Valeri Boet Alcón és mereixedor de rebre el reconeixement de fer que la sala polivalent de la biblioteca passi a portar el seu nom, per tractar-se d’un espai en què els llibres, la cultura, el debat d’idees i el fet rapitenc són celebrats amb assiduïtat pels usuaris d’aquest centre”.
 

Nova Sala Polivalent Valeri Boet a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó de la Ràpita Foto: Ajuntament de la Ràpita


Durant la celebració, va tenir lloc la lectura de diversos poemes de Valeri Boet per part d’amics i familiars seus. De la mateixa manera, alguns d’ells també van voler adreçar unes paraules i agrair a l’Ajuntament el nomenament de la sala. A més a més, aprofitant l’acte, es va fer entrega de l’última edició del Premi de poesia Lluís de Montsià 2023.