Movem Tortosa proposa millorar el barri de Sant Llàtzer

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, ha senyalat el malestar que han detectat al barri vers el govern municipal

Aguaita.cat
17 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:01h
Roda de premsa de Movem Tortosa  al barri de Sant Llàtzer
Roda de premsa de Movem Tortosa al barri de Sant Llàtzer | Cedida
MovemTortosa ha presentat les propostes recollides fins ara a per al barri de SantLlàtzer i fa balanç de les noves suggerències afegides a través de la seua campanya “A prop teu”.

Cal recordar que Movem Tortosa ja va portar a terme una recollida de propostes durant tot l’any passat als diferents barris de la ciutat. Ara, en una segona fase i a través d’esta campanya, estan ampliant i comprovant que les suggerències recollides són compartides per la majoria. A partir d’aquí, la formació progressista planeja elaborar un programa participatiu amb unes propostes per a cada barri sorgides de la mateixa ciutadania i que per tant, representin les seues inquietuds i necessitats.

JordiJordan, portaveu de MovemTortosa, ha senyalat el malestar que han detectat al barri vers el govern municipal, que més enllà del sentimentd’abandonamenthistòric, estan principalment associades a la manca de consens i diàleg envers les obres dutes a terme al carrer Barcelona i la inseguretat ciutadana arrel dels robatoris patits al barri recentment.

Quan a les propostes concretes per tirar endavant al barri, Jordan ha destacat la dignificació de la PlaçadelTortosíabsent, la millora del ParcdelsPaïsosCatalans i l’adequació del CentreMultiusos, entre d’altres. Es repeteixen, com en altres barris de la ciutat, la demanda de més seguretat amb la instauració de la policiadebarri, la millora de la neteja i la il·luminació i l’eliminació de les barreresarquitectòniques.

El cap de l’oposició ha afirmat que “incorporarem totes aquestes propostes al nostre programa i continuarem recollint-ne de noves encara durant les pròximes setmanes per a que realment el barri de Sant Llàtzer deixi de ser un barri amb un sentiment d’abandonament com el que té després de 16 anys de governs convergents i post-convergents”.

Movem Tortosa també ha aprofitat per fer menció de l’anunci de l’enderrocament de l’antic Col·legi Sant Josep per part de patrimoni de la Generalitat, que n’ha denegat la descatalogació com a bé d’interès local demanada per l’Ajuntament, impedint així el seu enderroc.

Jordan ha carregat una vegada més contra el model urbanístic del govern municipal de Roigé “que deixa abandonats els edificis històrics durant anys fins que el seu deteriorament els porta a la solució més fàcil que és l’enderroc, per després posar-hi formigó al damunt, com ja hem vist a l’edifici de les delegacions del carrer Montcada on es va enderrocar l’antic institut o el mateix que es volia fer al Balneari del Porcar, situat al mig del Call Jueu i que es volia derruir per fer un bloc de pisos”.

Movem Tortosa ha recordat que van ser l’únic grup municipal que no van avalar la proposta de l’equip de govern de govern de Roigé per enderrocar una part de l’antic col·legi, rebent el suport tant d’ERC com del PSC.

En este sentit Jordan ha afirmat que “si realment creiem en la nostra història i el nostre patrimoni este no pot ser el camí a seguir, hem de vetllar per la seua recuperació i no enderrocar-lo una vegada han estat abandonats a la seua sort. Per tant, el model urbanístic de Movem Tortosa és totalment contrari a l’actual basat en el formigó i l’enderroc. Apostem per recuperar i posar en valor el patrimoni enlloc de deixar-lo perdre”.