L’Ajuntament d'Amposta se suma a la campanya Nadal Inclusiu

Les persones amb diversitats funcionals podran accedir a cues ràpides en tots els actes de l’Ajuntament

Els xiquets i xiquetes podran gaudir d'un Nadal inclusiu a Amposta
Els xiquets i xiquetes podran gaudir d'un Nadal inclusiu a Amposta | Arxiu
Aguaita.cat
23 de desembre del 2022
Actualitzat el 16 de novembre del 2023 a la 13:08h
L’Ajuntamentd’Amposta es tornar sumar a la iniciativaNadalInclusiu!UnNadalperatuiperami’. L’objectiu? Que totes les xiquetes i xiquets puguen gaudir de les activitats nadalenques de la mateixa forma. És per això, que en el marc de les activitats infantils nadalenques hi haurà activitats adaptades a infants amb diversitat funcional, perquè tothom pugui gaudir de l’oci. "Donarem així visibilitat als diferents col·lectius per crear consciència social, dirigint-nos cap a una societat més inclusiva i que conviu amb la diversitat", diu la regidora de DretsSocialsiCiutadania, NúriaFerré.

Enquèconsisteixlacampanya

Les persones que necessitin gaudir de l’activitat adaptada, només cal que s’adrecin a les persones encarregades de les activitats, que aniran identificades, per a poder accedir a la cua ràpida. Una cua inclusiva en els diferents actes infantils nadalencs per les nenes i nens amb diversitat funcional tant física com psíquica, i així tots podran gaudir en igualtat de les festes de Nadal.

Estesdiversitatsfuncionalspodenser:

-Permanents, identificades amb el carnet oficial de discapacitat.
-En tràmit, identificades amb algun document de l’elaboració del diagnòstic.
-Puntuals, identificades amb un informe mèdic.
-Una campanya necessària

Elsmotiusdelacampanyasónelssegüents:

-Perquè l’espera és inviable o angoixa molt més a nenes i nens amb diversitat funcional (TEA, malalties rares, mobilitat reduïda...).
-Per l’excés d’estímuls: Sorolls, olors, llums, temperatures, concentració de gent... tot això durant períodes de temps prolongats pot portar a una SOBRECÀRREGA SENSORIAL i impedir l’accés i poder xalar.
-Perquè a vegades no poden expressar-se amb claredat o comunicar-se, això pot desencadenar episodis de crisis difícils de gestionar, epilèpsia, etc.
-Per la seva condició física/motora.

Drets

Totes les xiquete i xiquets i les seues famílies tenen dret a poder gaudir de l’oci, la cultura i les festes, com a qualsevol altra persona. Es tracta d’equitat, si adaptem els espais, els esdeveniments... per a la població amb diversitat funcional, aconseguirem el principal objectiu d’aquestes festes: Que totes les persones gau. deixin de la màgia nadalenca.