1 de 10

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, avança que optarà a la reelecció per a una tercera legislatura

L’edil considera que la situació pandèmica ha fet “girar sobtadament el timó del vaixell municipal” i que molts dels projectes que volia desplegar durant el seu mandat han quedat endarrerits

Tomàs ha participat este matí en el cicle de diàlegs “Alcaldes i Universitat” a la UPF. | Cedida UPF
per Aguaita.cat, Amposta | 9 de febrer de 2022 a les 15:34 |
L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha avançat avui la seua intenció de presentar-se a les properes eleccions municipals, tot i que inicialment la seua idea era d’estar “només 8 anys” al capdavant de l’Ajuntament. L’edil considera que la situació pandèmica ha fet “girar sobtadament el timó del vaixell municipal” i que molts dels projectes que volia desplegar durant el seu mandat no podran executar-se si no és en una tercera legislatura.

Tomàs, que ha participat este matí en el cicle de diàlegs “Alcaldes i Universitat”, a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), compta amb una còmoda majoria absoluta, amb 16 regidors d'un total de 21 al seu municipi, i ha tingut una progressió electoral tan exitosa que, ha admès, el va dixar en “estat de xoc” en les darreres eleccions. Actualment, el vot independentista supera el 65% a Amposta, quan, només fa uns anys, era merament “testimonial”, com ha dit.


En el transcurs del diàleg, en presència d’una quarantena d’estudiants de Grau de Ciències Polítiques, i amb els acadèmics Miquel Salvador i Jordi Joly (degà i professor, respectivament), l’alcalde d’Amposta ha fet un repàs a la seua carrera professional i política, a les dificultats de gestionar un municipi de 22.000 habitants i a la importància de retre comptes i ser transparent davant la ciutadania. En este sentit, ha assegurat que el seu govern, tot i la majoria, se sent “obligat a ser humil i més transparent que mai” davant la ciutadania i, fins i tot, l’oposició. “Els polítics hem de ser capaços d’admetre els errors en tot moment", ha dit.

El cicle “Alcaldes i Universitat” seguirà amb sessions obertes al públic, gratuïtes i celebrades en aules a concretar dins del Campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra amb la participació de l’alcaldessa de Llançà (15 de març) i els alcaldes d’Igualada i Mataró (21 i 22 de febrer respectivament), entre altres.

 

Participació