La Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat també perden l'oficina d'atenció al client d'Endesa

El Consell Comarcal denuncia que no es poden tramitar els ajuts socials i exigeix la reobertura

per Redacció, Móra d'Ebre | 1 de desembre de 2021 a les 17:31 |
Imatge d'arxiu d'una oficina comercial d'Endesa. | Google maps
El plenari del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre exigix la reobertura de l'oficina de la companyia elèctrica Endesa a Móra d'Ebre. Donava cobertura a la resta de municipis de la comarca i també de la Terra Alta i el Priorat. En esta oficina Endesa oferia a serveis tècnics i acompanyava les famílies vulnerables per al tràmit de les ajudes socials d'emergència energètica. Ara els tràmits s'han de fer via telemàtica o a les oficines de Tortosa i Reus. La presidenta de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, alerta que el tancament dixa "desemparades" moltes persones que o bé no poden desplaçar-se o desconeixen com fer-ho en línia.

Molts usuaris han acudit als serveis socials de l'ens comarcal per rebre esta ajuda que s'ha eliminat amb el tancament de l'oficina de Móra d'Ebre, i els tècnics estan saturats per fer una tasca que hauria de fer l'empresa privada. La sevua competència es limita a emetre informes de vulnerabilitat. L'ens comarcal demana una simplificació dels tràmits.


Una moció aprovada per unanimitat al Consell Comarcal de la Ribera demana la reobertura de l'oficina d'Endesa i que es regule l’obligació de les companyies per mantenir el servei d'atenció al client especialment en zones rurals.

 

Participació