Tornen les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina, a Alcanar i les Cases

Un dels objectius de les Jornades és impulsar la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l'Ebre per incentivar el consum de cítrics arreu del país

Les Jornades de la Clementina  són, també, un homenatge al sector citrícola
Les Jornades de la Clementina són, també, un homenatge al sector citrícola | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita.cat
22 de novembre del 2021
Actualitzat a les 20:31h
Amb l'arribada del fred els clementiners s'omplin de fruita i els fogons dels restaurants del municipi comencen a dissenyar els seus plats amb aquest ingredient tan especial. Del 19 de novembre al 19 de desembre se celebren les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina a sis restaurants del municipi.

Les Jornades Gastronòmiques permetran a la ciutadania i persones visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, dolços o begudes, elaborats pels sis restaurants participants: Casa Esquerra, Can Manel, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Citrus del Tancat

Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor. Àngel Llasera, portaveu del Col.lectiu, destaca que aquestes Jornades "incentiven la innovació culinària, gràcies a la versatilitat i al gust peculiar de la pell i la dolçor d'aquest cítric".

I com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport i reconeixement al sector primari i, en concret, al citrícola, un pilar de l'economia canareva. Jordi Monfort, regidor d'Agricultura i Turisme, recorda que un dels objectius de les Jornades és "impulsar la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l'Ebre per a posar en valor el nostre producte i incentivar el consum de cítrics arreu del país".

Per tant, aquestes jornades són, també, un homenatge al sector citrícola. "Cada persona catalana consumeix de mitjana 27 quilos de cítrics a l'hivern. Si es poden consumir de les Terres de l'Ebre, el sector no necessitarà exportar-ne," recorda Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Precisament aquesta setmana s'han celebrat al municipi les jornades tècniques dels cítrics, un referent en el món citrícola, que, en paraules de Monfort, "tenen com a objectiu potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat en el sector davant els importants reptes que afronta".