La Ràpita no cobrarà la taxa d'ocupació de la via pública durant la temporada baixa

El consistori també bonifica la taxa d'escombraries en un 70% a locals de restauració

per Aguaita.cat, La Ràpita | 10 de juny de 2021 a les 09:32 |
El consistori bonificarà al 100% la taxa d'ocupació de la via pública a bars, restaurants i comerços. | Cedida
L'Ajuntament de la Ràpita no cobrarà la taxa d'ocupació de la via pública a bars, restaurants i comerços durant els mesos de temporada baixa, del novembre a l'abril, una despesa a la qual s'hauria de fer front a partir de juliol. El consistori ha anunciat que pren la decisió de no cobrar la taxa amb l'objectiu d'ajudar a les empreses de la Ràpita a combatre l'impacte de la covid-19, davant les restriccions establertes amb l'aplicació de l'estat d'alarma.

El regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica, Albert Salvadó, expressava que "prenem aquesta decisió perquè som conscients del que ha patit el teixit comercial de la Ràpita estos mesos de pandèmia, i amb les bonificacions pretenem reduir els efectes econòmics derivats, especialment als autònoms, PIME i empresaris, a causa la crisi de la covid-19".


De la mateixa manera, el consistori també bonifica la taxa d'escombraries a bars i restaurants en un 70%, per tal de beneficiar-los en l'afectació que els hagi pogut ocasionar la pandèmia de la covid-19. Amb estes mesures, l'Ajuntament estima que les empreses rapitenques deixen de pagar més de 65.000 euros.

A més, pel que fa als cànons de concessions municipals, hi haurà una bonificació equivalent al percentatge de reducció de l'aforament interior màxim. És a dir, trimestralment s'efectuarà el pagament de la taxa amb relació a la limitació d'aforament que hagi estat vigent aquell trimestre.

 

Participació