Picabaralla entre l’oposició i el govern a Tortosa pel minut de silenci per Isabel Carrasco

Els grups a l'oposició del PSC, ERC, ICV-ET i PP signen un comunicat per lamentar no haver estat informats de l'acte de rebuig al crim de la presidenta de la diputació de Lleó | El govern de CiU titlla les acusacions «d'absurdes i malintencionades»

Redacció
14 de maig del 2014
Els grups del PSC, ERC, ICV-ET i PP a l’Ajuntament de Tortosa han signat un comunicat conjunt per lamentar no haver estat informats, ahir, de la convocatòria d’un minut de silenci en rebuig a l’assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco. "La convocatòria, que considerem oportuna, per enèsima vegada, malauradament no va ser ni informada als portaveus dels altres grups municipals ni tampoc comunicada a la resta de regidors a l’oposició, i en particular, donades les circumstàncies, ni al representant del PP”, lamenten. El fet, segons el comunicat, respon a “una actitud de menyspreu a la condició dels regidors a l’oposició”, per par de l’alcaldia, denuncien.

“Els diferents grups hem dut reiteradament al ple la manca d’informació per part de l’alcaldia i el sectarisme en no fer-nos arribar moltes de les convocatòries a assistir a les diferents activitats que es fan al municipi per part de les associacions i entitats, en què ens consta que molts cops els convocants havien demanat a l’alcalde fer-ne extensiva la invitació a la resta de la corporació”, apunta la nota.

“El que pot semblar un tema menor no deixa de ser simptomàtic d’unes formes i una actitud que s’estén a la manera de governar la ciutat que no és positiva per als tortosins i tortosines. És per aquest motiu que emetem aquest comunicat de protesta per l'actitud reiterada de l'alcalde, Ferran Bel, quant a la manca de comunicació en el context de la bàsica relació de lleialtat institucional”, conclou.

Acusacions “absurdes i malintencionades”

En relació a este comunicat, el govern municipal de CiU n’ha emès un altres per explicar que “l’avís es va fer amb molt poc marge de temps perquè la proposta de fer la concentració de les associacions municipalistes es va rebre durant el mateix matí”. De fet, afegix, “la urgència de la convocatòria també va impedir la presència de més regidors del govern municipal, que va estar representant per un sol regidor”. Per tot, lamenta “les acusacions absurdes i malintencionades llençades per aquestes formacions polítiques i es rebutja l’intent de generar polèmica amb esta qüestió”, afirma la nota de resposta.