Un guardó internacional torna a reconèixer el turisme sostenible de les Terres de l’Ebre

La certificació Quality Coast i Green Destination reconeix destinacions turístiques sostenibles a nivell internacional i s’ha lliurat en el marc de la prestigiosa fira ITB de Berlín

Meritxell Roigé, presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.
Meritxell Roigé, presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. | Cedida
Redacció
12 de març del 2021
Actualitzat a les 16:15h
Les Terres de l’Ebre han rebut la certificació Quality Coast i Green Destinations, dins el programa Green Destinations Award, que certifica i promou les destinacions turístiques sostenibles tenint en compte criteris ambientals, socioeconòmics i culturals. Este  reconeixement dóna continuïtat al guardó ‘Destinacions Sostenibles Top 100’ que, any rere any, des del 2016 les Terres de l’Ebre han anat renovant. El nou reconeixement representa un pas important cap a la certificació de la sostenibilitat basada en evidències i verificada independentment, d’acord amb els estàndards internacionals dictats pel Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

La nova certificació s’ha donat a conèixer en el marc de la fira ITB de Berlín, que enguany té lloc en format virtual. La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, ha valorat que "este certificat posa de manifest l'alt valor natural i sostenible de la nostra destinació turística a nivell internacional. Des del Patronat de Turisme de la Diputació el rebem com a reconeixement al treball de tot el sector turístic de les Terres de l'Ebre, que treballem des de fa anys tenint la sostenibilitat com a base de les nostres estratègies".

El reconeixement arriba després d’un llarg període de preparació de documentació que acredita més de 100 criteris i indicadors de sostenibilitat i havent superat un procés d’auditoria in situ. Les Terres de l’Ebre han aconseguit el nivell Golden, que reconeix l’excel·lència en tots els camps de gestió sostenible de destinacions turístiques, com la conservació de la natura i el patrimoni, la gestió dels residus, l’energia i el clima.  A més, també es posen de manifest els esforços de les destinacions turístiques per a mantenir i garantir l’atractiu del turisme en el futur, mesurant les polítiques i els plans estratègics i de gestió que tenen en compte els principis de desenvolupament sostenible.