La Guàrdia Civil enxampa un veí de Reus que robava garrofes al Perelló

Este producte ha quintuplicat el seu valor en els últims anys i ha esdevingut un cereal molt apreciat per a la indústria farmacèutica

Garrofes
Garrofes | Wikipèdia
Redacció
03 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:18h
Agents de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar han pres declaració en qualitat de investigat un veí de Reus, per la comissió d'un presumpte delicte de furt. L'actuació va tenir lloc durant el cap de setmana, quan una patrulla de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar prestava serveis orientats a la prevenció de l'contraban i els impostos especials a la N-340, a l'altura del cementiri del Perelló, va interceptar un vehicle tipus monovolum, que havia realitzat maniobres dubitatives en observar la presència dels agents a la via. Per este motiu es va procedir a donar-li indicacions perquè estacionés en un lloc habilitat per identificar-lo.

Després d'identificar el conductor van notar que estava nerviós i els agents van decidir escorcollar el vehicle, on es van localitzar diversos sacs amb garrofes. En preguntar per l'origen de la càrrega i exigir-li la guia de circulació del producte, va manifestar que les havia recol·lectat durant el matí en una finca del terme municipal del Perelló, sense disposar d'autorització del seu propietari.

A l'home, de 58 anys d'edat i veí de Reus, se li va prendre declaració per la suposada comissió d'un delicte de furt, en recol·lectar d'una finca privada sense autorització del seu propietari 420 quilos de garrofes.

Les diligències instruïdes i el producte intervingut van ser posats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tortosa.

A causa de la creixent preocupació per part d'agricultors i cooperatives agrícoles per este tipus de fets, en part perquè este producte agrícola ha quintuplicat el seu preu en els últims anys, la Guàrdia Civil intensifica els controls de documentació relacionats amb l'origen justificat dels productes que es transporten.