meteorologia

Canvi de temps imminent amb pluja i fred

Els ruixats seran generalitzats a partir de dimarts

per NacióDigital, 8 de setembre de 2019 a les 20:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La setmana, la segona de setembre, s'obrirà amb un canvi dràstic de temps. Les pluges a la línia de la costa central d'este diumenge han estat un avís del que vindrà els dies següents. Si bé dilluns començarà amb nuvolositat en esta zona, hi haurà possibilitats que surti el sol, que sí lluirà gairebé a la resta del país. 


A partir de la tarda són possible precipitacions disperses al litoral i prelitoral central i i sud, i a partir del vespre se n'esperen de disperses a qualsevol punt, sobretot al litoral i a l'extrem nord-oest. Seran d'intensitat entre feble i moderada i s'acumularan quantitats minses o localment poc abundants, podran ser localment fortes i abundants al litoral. A més, al final del dia podran anar acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra. Pràcticament tota la façana litoral i prelitoral catalana està afectada pels avisos del Servei Meteorològic de Catalunya de cara esta arribada de ruixats, a partir de la tarda vespre de dilluns. 


De cara a dimarts, les precipitacions s'estendran per tot el territori. El pronòstic, emès pel Servei Meteorològic de Catalunya, és que siguen d'intensitat entre feble i moderada. Fins al migdia seran localment d'intensitat forta a la meitat est, a la resta de litoral i prelitoral central i nord de la Costa Daurada. També hi ha avisos per perill moderat de l'estat del mar. 

La situació s'espera que a partir de la tarda comence a millorar i malgrat que la nuvolositat seguirà present, no anirà acompanyada de pluges. Això farà que el termòmetre patisca un descens, amb registres molt moderats. 

 

Participació