Compte enrere per a les Festes Majors de la Ràpita amb un programa que suma 110 activitats

En el cartell musical destaca el concert de Joan Rovira, la 'nit jove' amb Albert González i la nit dels anys seixanta amb Els Sírex, Sherpas/Pirombodas i els Buitres

Les festes començaran el 19 de juliol amb el tradicional llançament de coets
Les festes començaran el 19 de juliol amb el tradicional llançament de coets | Cedida
Redacció
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:38h
Onze dies, incloent este proper dissabte 13, que en serà el preàmbul, i 110 actes per garantir moments de diversió des de diferents àmbits i gustos, componen el programa de Festes Majors de Sant Jaume d’enguany a la Ràpita.

En el cartell musical destaca el concert de Joan Rovira, la nit jove amb Albert González i la nit dels seixanta amb Els Sírex, Sherpas/Pirombodas i els Buitres. Les novetats aporten també la gimcama inspirada en 'Humor Amarillo' o les vaques enfundades del primer dilluns de festes.

Divendres al ple es va aprovar el programa de les Festes Majors i també el nomenament de la Reina, dames i pubilles infantils de festes, i del pregoner d’enguany, que serà Mario Vzcarro, secretari de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i assessor jurídic de la Confraria de Pescadors Verge del Carme. La proposta del govern rapitenc va quedar aprovada per unanimitat.

Dissabte 13 de juliol, amb l’acte de proclamació de la Reina de Festes, les dames i les pubilles infantils, i l’actuació del grup La Kinky Band, serà l’avantsala de les festes, que començaran el 19 de juliol amb el tradicional llançament de coets, caramels, volteig de campanes i trencada d’olles per als més menuts. També s’iniciarà el programa de bous amb l’arribada dels bous capllaçats i cercavila, abans del correfocs i la primera revetlla, a la plaça 1 d’octubre, amb Joan Rovira en concert.

Serà un dels plats forts del cartell musical, que inclou revetlles totes les nits, actuacions de grups i dj's locals i de la banda de l'Agrupació Musical Rapitenca, i dues propostes destacades per divendres 26, amb el segon AG Festival, amb sessió especial d’Albert González a l’Estadi Municipal de La Devesa i a la plaça 1 d’octubre el concert en directe dels grups Los Sírex, Sherpas/Pirombodas, Buitres & Super Gang.

“A banda del cartell musical que vol arribar a un ampli ventall de públic, enguany s’han volgut potenciar les activitats a les tardes, amb propostes noves per a tothom que se sumen a les tradicionals i també amb actes especialment dirigits als petits de casa”, ha apuntat el regidor de Festes Enric Vidal.

En este sentit, s’incorporen al programa propostes com les boles Bumper Ball, al recinte del camp de futbol (dilluns 22), o la tarda de jocs infantils i tradicionals amb la companyia Circ de Jocs, el mateix dilluns. Dimarts 23 hi ha una altra novetat programada, tres gimcanes “humor groc, una infantil, una juvenil i una tercera per a públic adult en diferents hores del dia. També torna una activitat que s’ha fet molt popular entre els menuts com és el Súper tobogan aquàtic urbà de 100 m a l’av. Pare Castro.

Les festes del 2019 mantenen el caràcter popular amb molts actes tradicionals, incloent el programa taurí, els castells, el correbars, la cursa de cotxes bojos, la festa de l’aigua blaveta, l’homenatge a la vellesa, el popular concurs de paelles o la desfilada de carrosses.

PROGRAMA COMPLET 2019