La Terra Alta seguix en lluita contra els projectes de parcs eòlics

La Generalitat vol que d'aquí a uns deu anys el 50% de l'energia de Catalunya siga renovable

Imatge d'arxiu de la implantació eòlica a la Terra Alta.
Imatge d'arxiu de la implantació eòlica a la Terra Alta. | Sílvia Berbís
Redacció
01 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:46h
La DO Terra Alta es torna a reivindicar en defensa del seu paisatge i del model econòmic que impera a la comarca de la Terra Alta, basat en l'agricultura, la viticultura i el turisme. Des de la DO Terra Alta assenyalen que l'objectiu del Govern és aconseguir que, per al 2030, la meitat de la demanda elèctrica a Catalunya siga coberta amb fons renovables. Davant d'això, des de la Denominació apunten que estan plenament d'acord amb les energies renovables, però que alhora també defensen el paisatge de la seua comarca.

"Després de més de 10 anys amb projectes eòlics en funcionament a la Terra Alta, ha quedat demostrat que l'aportació d'aquests projectes a la comarca és pràcticament nul·la, i que no s'està complint ni amb els objectius previstos per la Generalitat de Catalunya ni amb les promeses fetes pels promotors", han assenyalat els representants de la DO.

La DO Terra Alta, conjuntament amb entitats cíviques i empresarials de la comarca, estan engegant noves accions informatives i de suma de nous suports, que vol fer extensiva a la resta de les Terres de l'Ebre.

Arguments amb dades fiables

Davant de certes informacions publicades on, segons diuen, alguns mitjans acusaven la DO Terra Alta d'utilitzar dades de poca fiabilitat, des de la Denominació aclareixen que "l'argumentari del moviment contrari a la massificació eòlica, impulsat des de la DO Terra Alta, s'ha construït sobre dades extretes de fonts públiques i de lliure accés, com ara la Generalitat o l'Institut d'Estadística de Catalunya".

En l'actualitat, la Terra Alta és una comarca que, amb 12.000 habitants i una extensió de 700 km2, genera el 25% de l'energia eòlica de Catalunya. Una xifra que, en cas de construir-se totes les centrals previstes, passaria a ser del 45%. Per això des de la Terra Alta s'exigix una mirada sensible a les necessitats i possibilitats de les terres del sud de Catalunya, segons diuen, abandonant visions més centralistes d'altres temps.