Amposta elabora plans locals de polítiques de dones i LGTBI a través d'un procés participatiu

Es presenten, en acte públic, les propostes d'acció d’ambós plans en què s'hi han involucrat 284 persones

En l'elaboració dels plans hi han participat al voltant de 300 persones
En l'elaboració dels plans hi han participat al voltant de 300 persones | Cedida
Redacció
17 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:04h
L’Ajuntament d’Amposta ha impulsat, els darrers mesos, un procés participatiu per dissenyar un Pla Local de Polítiques de Dones d’Amposta, que vol aportar eines per assolir la igualtat efectiva i eliminar la discriminació per raó de sexe, també i del Pla Local de Polítiques LGTBI d’Amposta, des del qual es vol treballar en l'assoliment de la igualtat en l’àmbit de la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

Es tracta d'un procés participatiu que es va iniciar durant el segon semestre de l’any 2017 i que va culminar dimarts 15 de gener amb una sessió de devolució oberta a la ciutadania, on van participar una seixantena de persones, que van conèixer les propostes d’acció que inclouran els dos plans i que haurà d’aprovar el ple de l’Ajuntament.

Així, un total de 284 persones provinents del món estudiantil, associatiu, polític i institucional han fet possible este procés participatiu a través de diferents sessions que va concloure amb esta sessió de devolució oberta a la ciutadania.

Previ al procés administratiu que acabarà amb l’aprovació d’ambós plans al Ple Municipal, l’Ajuntament d’Amposta va voler generar les condicions per validar el contingut d’acció del Pla Local de Polítiques de Dones i el Pla Local de Polítiques LGTBI d’Amposta, mitjançant esta sessió de devolució oberta a la ciutadania.

Cadascun dels plans consta de diferents àmbits temàtics on s’inclouen les dues propostes d'accions. 

PLA LOCAL DE POLÍTIQUES DE DONES D’AMPOSTA, com assolir la igualtat efectiva entre homes i dones i eliminar la discriminació per raó de sexe

Organització municipal i treball conjunt
Desigualtats i diferències de gènere
Masclismes i violències masclistes
Educació formal, no formal i comunitària
Esports i cultura
Festes, oci nocturn i oci diürn
Espai públic, urbanisme i mobilitat
Salut

PLA LOCAL DE POLÍTIQUES LGTBI D’AMPOSTA, com assolir la igualtat en l’àmbit de la diversitat sexual, afectiva i de gènere

Organització municipal i treball conjunt
LGTBIfòbia
Educació formal, no formal i comunitària
Cultura, esports, festes, oci nocturn i oci diürn