energia

Nova convocatòria per instar a canviar les balises lluminoses dels parcs eòlics a la Terra Alta

El Govern torna a oferir subvencions al 2019 per substituir les llums roges fixes i les blanques intermitents

per Redacció , Gandesa, 27 de desembre de 2018 a les 11:11 |
Un parc eòlic a la Terra Alta | Sílvia Berbis
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), este  dijous, la tercera i última convocatòria de subvencions per substituir les balises lluminoses dels parcs eòlics que causen contaminació lumínica i molèsties.

El Departament de Territori i Sostenibilitat està tancant la tramitació de les subvencions d'enguany a set parcs eòlics de les comarques de les Garrigues, la Ribera d'Ebre, el Segrià i la Terra Alta, per un import total de 111.307 euros. Els ajuts han servit per canviar 76 balises de llum roja fixa en aerogeneradors i senyalitzar-los per garantir la seguretat aèria. Queden ara una vintena de balises més a l'Anoia i la Terra Alta que cal canviar i la Generalitat insta les instal·lacions a acollir-se a la nova convocatòria.


La llum blanca intermitent a les balises dels molinets eòlics té un impacte significatiu sobre el medi nocturn i genera molèsties a l'entorn. La llum vermella intermitent, en comparació amb la blanca intermitent, disminueix l'impacte sobre les condicions naturals de les hores nocturnes en benefici de la fauna, la flora i els ecosistemes en general, i també minimitza les molèsties i els perjudicis. 

En el cas d'instal·lacions que causen molèsties o perjudicis per l'alta densitat d'aerogeneradors senyalitzats i la proximitat a nuclis habitats, la normativa catalana de prevenció de la contaminació lumínica preveu que se'ls puga requerir l'aplicació de les mesures de correcció necessàries. 

 

 

Participació