​Atac espanyolista contra el mobiliari urbà de Campredó pel fet de ser groc

El govern de l’EMD (ERC) presentarà denúncia per estos fets

Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:57h
Un dels bancs atacats.
Un dels bancs atacats. | Cedida
El mobiliari urbà de Campredó es va despertar este dissabte amb pintades de caire espanyolista. Els bancs del poble, pintats de color groc des de fa gairebé dos anys, van aparèixer coberts amb pintades de “viva Esp” i també amb franges roges per dibuixar la bandera espanyola.

Es tracta d’un nou atac vandàlic contra el que simbolitza el color groc en la lluita per la llibertat dels presos polítics, un atac que des del Govern de l’EMD no han dubtat en qualificar de feixista. “Regidoria de Governació, anit el mobiliari urbà va patir un atac. Les persones que han fet esta acció mostren molt d’odi i una manca de respecte a la majoria democràtica de Campredó referendada contínuament en les diferents convocatòries electorals. Fora feixistes. Visca la Llibertat. No caiguem en les seues provocacions”, expressava la municipalia de Campredó en un comunicat a través de les xarxes socials.

Posteriorment, la regidoria d’Urbanisme de Campredó ha emès un nou comunicat per aclarir que el colors dels bancs que han estat atacats “va estar escollit mitjançant un pla preparat des de la pròpia àrea l'any 2015, mitjançant el qual es pretenia unificar el complex d’equipaments del poble: consultori mèdic, ajuntament, vestuaris de la piscina, recinte de festes i pista poliesportiva”.  El 2014 es va pintar de color groc el consultori, els bancs el 2016 i el recinte de festes el 2017, “per tant molt abans que l'independentisme assumís el color groc en les seues justes reivindicacions”, afegeix el comunicat.

El govern de l’EMD (ERC) també ha avançat que presentarà denúncia per estos fets.
 

Un altre dels bancs afectats. Foto: Cedida