opinió

Condemnar la violència

«En democràcia sempre l'hem condemnada la violència i la seguirem condemnant. No podem emprar la violència per no donar motius a aquells que sempre l'han usada contra nosaltres»

per Anton Monner , Gandesa, 30 de setembre de 2019 a les 13:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de Catalunya, des de sempre, s’ha condemnat la violència. L’independentisme català no és violent i és democràtic. El que succeeix és que des d’Espanya, la premsa madrilenya, la televisió, la magistratura, el govern, les forces públiques i la Corona, tots ho tenen clar; la unitat d’Espanya està per sobre de qualsevol altra consideració. I a ells, quan històricament, no els ha semblat bé l’actitud catalana han emprat la força i la repressió, no entenen com sent tots “espanyols” els catalans no som violents.

En democràcia sempre l’hem condemnada la violència i la seguirem condemnant. La raó actual la tenim molt clara; no podem emprar la violència per no donar motius a aquells que sempre l’han usada contra nosaltres. Els catalans portem les de perdre perquè la resta son majoria, dominen les institucions, els nostres diners i les forces d’ordre públic. Però en el món que vivim, ben diferent d’aquells que “Barcelona se había de bombardear cada 50 años”, com no som violents i ho condemnem en qualsevol moment, quan ho desitgen, creen el relat, el fan possible des l’ABC quan solten que el president Torra planejava l’assalt al Parlament amb els CDR. Se’l volen carregar i fan mans i mànigues per aconseguir-ho. Qui se la creu, a Catalunya aquesta afirmació?; ningú. Ni tampoc el Sr. Iceta malgrat l’afirmació del president en funcions, Pedro Sánchez, dient que l’independentisme ha naufragat.


No serà que el PSOE observa que parlar malament de Catalunya, representa un clar benefici electoral? A mi, simple observador, m’ho sembla i el truc l’empren volent traspassar vots de Cs al seu partit, mantenint afirmacions i relats de terrorisme a Catalunya. I per això, Cs van a Vic, armen l’enrenou per sortir a la televisió escridassats pels veïns de la població indignats pel seu procedir i l’actitud provocativa. Se la foten entre ells! Fent-nos pagar tots els mals als catalans que demanen un referèndum que no accepten perquè saben que el perdrien.

I així creen la pantomima de violents i terroristes per augmentar el vots. Però el més important, és poder actuar com l’1-O, com a resposta al “tsunami democràtic” anunciat per les organitzacions socials. És la forma  d’actuar habitual i potser per això grups de legionaris es passejaren per Vilafranca exhibint escopetes de guerra.


El Parlament de Catalunya va sentir-se indignat pel comportament, les paraules i les acusacions de Cs, en la darrera sessió. Però ara amb més insistència, amb més força, insultant i maliciosa i amb més ressonància mediàtica per tal que ABC i altres mitjans afirmin mentides sense proves i en facin difusió per encendre la gent i provocar discòrdia a Catalunya i justificació a Espanya.

Si els periòdics ho afirmen, és perquè serà veritat, hom pot suposar i serà una prova contra aquells detinguts que esbotzant portes de les llars respectives, segons imatges cedides per la guàrdia civil, justifiquen l’actuació contra cèl·lules violentes i terroristes. El jutge Manuel Garcia Castellón no va ordenar, ni podia, permetre difondre les imatges de l’assalt als domicilis dels detinguts, que sense jutjar-los ja els acusen de terroristes i empresonen com a assassins. Però van ser difoses per autorització d’algun responsable del Ministeri de l’Interior. No és d’estranyar, doncs, que Sánchez amb complaença d’Iceta, per robar vots a Cs, afirmi que l’independentisme ha naufragat.

Ja n’hi prou de tanta difamació! La gosadia no té límits quan la Razón, a la portada diu, “Cataluña saca a la calle robots de combate”, referint-se a gegants de les Festes Majors; és una mofa o és una indignitat! L’independentismes està confós, molt, però augmenta pel que se l’ataca. I seguirà creixent per l’actitud d’un estat que prefereix la repressió al diàleg. Anem pel mal camí!

 

Participació