L'Ebre parla

per Aguaita.cat , 7 de novembre de 2012 a les 20:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

És, si més no, una nova etapa en la informació ebrenca, ja que serà un mitjà totalment digital. Una aposta pel futur, o el present que està canviant a una velocitat de vertigen. No obstant això, per molt que canvien els mitjans i les maneres d'informar-nos, sempre tindrem la necessitat de recórrer al bon ofici dels nostres periodistes.

Avui dia es parla molt del poder de les xarxes socials com a fonts d'informació, però no oblidem que una gran majoria de la informació i dels missatges que es comparteixen en aquestes xarxes són reenviaments de coses que poden ser veritats o no ser-ne. Necessitem professionals seriosos i rigorosos que ens destrien el gra de la palla. Per tant, pensem que hi ha un espai justificat per aquesta tasca, i una necessitat que és ben palesa. Sabem que aquest mitjà no vol ser un simple altaveu de les opinions dels que ja tenen el poder, sinó un mitjà socialment compromès, que donarà veu a tothom i buscarà la notícia sense deixar de banda l'ètica.

L'Ebre és un territori petit, i sobradament sabem que no tenim molta importància ni com a votants ni com a consumidors dels grans mitjans. Per això, és més important que mai que puguem tenir professionals que informin de cara endins i de cara enfora del que passa a les nostres terres, i que en donin una opinió també.

Hem patit moltes agressions al territori i si pensem en el tema del riu, no estem mai tranquils del tot! Els periodistes locals sovint han estat un punt de referència ferm a l'hora de donar arguments a la gent per poder defensar el riu.
Des de fa molts anys, les batalles a favor del riu i en contra dels grans plans que ens vénen des dels governs, han estat possibles, en gran part, gràcies al periodisme ebrenc. Hem comptat amb grans professionals que han explicat on han pogut les veritats sobre la nostra situació i la del riu.

Les dos tasques, protegir els recursos naturals i mantenir-nos informats sembla que són més necessàries que mai avui dia, i per això no podem estar més que agraïts per l'aparició d'aguaita.cat.

Benvingut!!

 

Arxivat a:
Lo riu és vida