Dos denunciats a Tortosa per «fallar» nius d'ocells amb les seues cries

Agents del Seprona van enxampar-los inspeccionant arbres quan ja s'havien apoderat de tres nius amb set verderols

Un agent del Seprona amb dos dels nius recuperats.
Un agent del Seprona amb dos dels nius recuperats. | Cedida ACN
Redacció
02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:27h
Agents del Seprona de la Guàrdia Civil han denunciat dos veïns de Tortosa per espoliar diversos nius d'ocells i les seues cries de l'hàbitat natural, pel mètode conegut popularment com 'fallar' nius. Una patrulla va enxampar dissabte passat els dos homes en una àrea privada de caça del Baix Ebre inspeccionant arbres en busca de nius de fringíl·lids, principalment de verderols i caderneres.

Segons l'institut armat, volien espoliar-los per criar-los en captivitat i, posteriorment, vendre'ls il·legalment. Després d'identificar-los, van descobrir que ja s'havien apoderat de tres nius amb set exemplars vius, acabats de néixer, de verderol. Tots dos han estat denunciats per vulnerar la protecció de la biodiversitat i els hàbitats naturals.

Els ocells no van poder ser retornats a la ubicació natural perquè els pares ja no tornen a l'última ubicació quan s'ha trencat el cicle natural de l'espècie. Els agents van hidratar-los i, posteriorment, van ser lliurats al Departament de Territori i Sostenibilitat per a la seva recuperació i alliberament a l'hàbitat natural.