Tortosa envia ajuda humanitària a Turquia i Síria després dels dos terratrèmols de gran magnitud

L'alcaldessa ha explicat que s'ha prioritzat l'enviament de roba d'abric per tal de fer front també a l'onada de fred que s'està vivint a la regió

Tasques de rescat a Síria entre les runes provocades pel terratrèmol
Tasques de rescat a Síria entre les runes provocades pel terratrèmol | Europa Press / agències
Aguaita.cat
08 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:55h
Dos terratrèmols de gran magnitud van sacsejar Turquia i Síria el 6 de febrer passat, i van deixar més de 5.000 morts i 20.000 ferits a la regió, que a més es troba en plena onada de fred. L'AjuntamentdeTortosa ha adquirit diferents productes de primera necessitat per enviar-los al consolat de Turquia a Barcelona, que els faran arribar a l'epicentre de la tragèdia. Es tracta d'una trentena de matalassos, roba d'abric i diferents caixes d'Equips de Protecció Individuals (EPI), entre d'altres productes.

Per a l'alcaldessa de Tortosa, MeritxellRoigé, "era imprescindible aportar el nostre granet d'arena per ajudar a les famílies que ho han perdut tot". I és que la ciutat de Tortosa ha estat sempre solidària davant fets com estos, tal com es va demostrar fa uns mesos amb la recollida de material per enviar a Ucraïna o amb l'erupció del volcà de la Palma. "Davant d'esta situació ningú pot quedar al marge, tenim molt present el patiment d'estes persones i Tortosa hi hem de col·laborar", ha argumentat l'alcaldessa, qui ha detallat que, "seguint les recomanacions del consolat, hem prioritzat l'enviament de roba d'abric per tal de contribuir a fer front també a l'onada de fred que s'està vivint a la regió".

La tramesa d’estos materials respon a una crida feta per l'ambaixada de Turquia a Madrid i pel consolat a Barcelona, amb qui l'Ajuntament de Tortosa s'ha posat en contacte, per tal de proporcionar, com abans millor, assistència humanitària a les persones afectades per esta tragèdia a Turquia i Síria.
 

Una de les zones més afectades de Turquia Foto: Tunahan Turhan/SOPA Images via Z / DPA