Les classes de Música en família als nadons es fan els dimarts la tarda a l'Aula de Psicomotricitat del campus ebrenc, i vénen acompanyats dels seus pares o mares. Seran deu sessions que impartiran d'octubre a desembre els membres del grup de treball Mousiké, integrat per set mestres especialistes de música de centres del territori -Natalia Lanau, Imma Esteve, Àngels Salvatella, Míriam Farnós, Mari Altadill, Maite Pinyol, i Joan Vidal-, i que està adscrit a l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació).
Joan Vidal va rebre el curs passat un ajut de la Diputació de Tarragona per formar-se en el mètode Gordon i està acreditat pel Instituto Gordon de Educación Musical de España (IGEME) per ensenyar a xiquets i xiquetes d'entre 0 i 5 anys. Paral·lelament, 18 estudiants de tercer curs del Grau d'Educació Infantil del campus Terres de l’Ebre, seguixen les sessions a través d’streaming, des de l'aula de docència informatitzada. La seua feina és d'observació i anàlisi, i consistix en fer un informe diari personalitzat de cada nadó on es detallen les respostes musicals que donen, la seua tipologia i l'estadi evolutiu musical en el qual es troben.

Els nadons durant la sessió del mètode Gordon. Foto: URV
"És la primera vegada que es planteja introduir i experimentar este mètode d'aprenentatge musical en els centres d'educació general del país", apunta Vidal, director del projecte tot assenyalant que "el desenvolupament de l'Audiació representa un benefici per a tota la comunitat i democratitza el futur accés a la pràctica musical".