Quatre municipis mariners de les Terres de l'Ebre s'uneixen per promocionar un dels productes locals del territori: la galera. Són 42 restaurants repartits entre les poblacions de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar, que ofereixen diferents menús degustació durant les VI Jornades de la Galera, tots ells amb este crustaci com a protagonista. Dels plats tradicionals als més sofisticats, i amb uns preus que oscil·len entre els 25 i els 30 euros, els menús es poden degustar fins al 3 de març.
D'altra banda, i a diferència d'altres crustacis, la galera és baixa en calories i de digestió fàcil, per això és un dels ingredients preferits del territori, ja bé servida sola com elaborada. La galera és un crustaci força abundant a les costes ebrenques, ja que les aigües del delta de l'Ebre són riques en nutrients i proteïnes, que fomenten la diversitat de la fauna i la flora marines.
Les Jornades de la Galera ja estan en marxa
Restaurants d'Alcanar, l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i la Ràpita ofereixen els seus menús gastronòmics fins al 3 de març
ARA A PORTADA
Publicat el 15 de febrer de 2019 a les 18:04
Actualitzat el 15 de febrer de 2019 a les 18:34
Et pot interessar
-
Societat La Diada de l'Ostra de l'Ampolla encén la primavera gastronòmica a la costa ebrenca
-
Societat Tortosa ja té les reines i hereus majors de les festes de la Cinta 2025
-
Societat L’Arrossera obre les portes com a nou espai de talent, creació i identitat a Deltebre
-
Societat José Luis Arín confia en un pontificat de Lleó XIV continuista però amb una empremta pròpia
-
Societat Romà Casanova: «L'Església és una de les institucions que més i millor ha gestionat la pederàstia»
-
Societat «Ràpita Olé»: Un dia de germanor, alegria i flamenc a La Ràpita